Стивън Хокинг доскоро беше отявлен атеист
Стивън Хокинг доскоро беше отявлен атеист

Стивън Хокинг: Бог все пак съществува!

Гениалният физик Стивън Хокинг доскоро беше отявлен атеист

Отговор на въпроса има ли Господ е категорично „да”, след като самият Стивън Хокинг го обяви в реч, изнесена в университета Кеймбридж миналата седмица. Според сайта worldnewsdailyreport ученият е заявил, че зад създаването на Вселената стоят интелигентни форми на живот. Изявлението му шокира учените, които не можеха да повярват, че най-големият атеист, който неведнъж е заявявал, че Господ не съществува, напълно е променил мирогледа си – пише „България днес”.

Пред студенти в Кеймбридж Стивън Хокинг обяснил, че след дълги години на изследвания е изолирал научен феномен. Физикът го нарича „божествен фактор” и според него именно той може да е причината за процеса на създаване и развитие на Вселената.

Научните изследвания на проф. Стивън Хокинг в търсене на божествеността не са случайни. Едно от отключващите събития за тях е съдбата на брата на гениалния физик. През миналия октомври Едуард изпада в клинична смърт, след като станал жертва на пътен инцидент.

Внезапно и изненадващо той се събудил, след което обаче бил напълно променен.

„Брат ми винаги е бил ролеви модел за мен. Именно неговият рационален и смислен ум ме изгради като човека, който съм в момента, и ме води през изучаването на невероятния свят на физиката. След инцидента обаче той се завърна при нас променен. Разказа ми за съществуването на един друг свят, за който ние смъртните си нямаме и представа. Той ми разказа за Бог” – заявил пред елитната научна аудитория Стивън Хокинг.

„Дали съзнанието може да живее извън човешкото тяло? Може ли човешкият мозък да е само рецептор, който приема „съзнателни вълни”, каквито са и радиовълните? Това са само част от въпросите, на които съвременната наука не е отговорила и който могат да променят възгледите ни за Вселената и модерната физика” – коментира Стивън Хокинг.

За Станимир Тенев

Аз съм Станимир Тенев. Завършил съм икономика и журналистика. Журналист съм от 1994 г. Работил съм в електронни, печатни и интернет медии. В сайтовете на Марс Медия Груп работя от септември, 2008 г. “Нито ден без ред” е работният ми девиз.

Прочети още

Прераждаме ли се в същото семейство?

Прераждане в същото семейство? Твърде вероятно! Починало дете

Прераждаме ли се в същото семейство? Твърде вероятно е починало дете да се върне в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *