Екип от учени най-после успя да даде отговор на въпроса защо нямаме спомени от своето най-ранно детство

Катрин Ейкърс и нейните колеги установяват, че причината за това е в развиващия се с бързи темпове бебешки мозък, в резултат на което старите спомени постепенно се изтриват от новите.

Установява се също така, че т.нар. неврогенеза, при която се генерират нови неврони в главния мозък, по всяка вероятно играе важна роля в тази естествена детска амнезия, наблюдавана не само при хората, но така също и при някои други животински видове.

спомени

Екип от учени най-после успя да даде отговор на въпроса защо нямаме спомени от своето най-ранно детство

За да изяснят този изключително важен въпрос за детските спомени от най-ранното детство, изследователите провеждат експерименти с лабораторни мишки, които стимулират с леки електрически импулси, за да ги накарат да се страхуват от конкретна среда. Веднага след това им предоставят колела за бягане, тъй като е известно, че именно тичането увеличава неврогенезата по естествен начин.

Когато отново връщат гризачите в средата, която трябва да им вдъхва страх, се оказва, че тези от тях, които са тичали преди това, вече не се страхуват, докато другите все още продължават да си спомнят неприятното стимулиране с електричество.

нумерология

Учените забавят неврогенезата на мишките, използвайки определени медикаменти, установявайки в крайна сметка, че по този начин техните спомени се запазват за по-дълго време.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: