Снимките от ваканцията не са това което бяха – щури монтажи във Facebook заменят реалните преживявания

Почти всичко може да се види във Facebook. Докато преди време снимки се правеха, за да се съхрани и сподели с приятели приятния спомен, сега с помощта на всемогъщия Photoshop стремежът е потребителите просто да се покажат с нещо фрапиращо, без да стават от компютъра.

Това се казва адреналин и то без да излизаш от къщи

Наистина красиви пейзажи или весели моменти не липсват, но повечето момичета искат да се покажат в съвсем необичайни пози и колкото по-шокиращи, толкова по-добре. Тази снимка на младо момиче в устата на акула може да се каже, че е съвсем приятна – от пръв поглед се усеща монтажът.

Има едни други снимки, които са доста много и прекалено еднакви. Манията да се снимаш в огледалото започна уж случайно, с „непозволено“ публикуване на снимките на една звезда преди време, но вече няма спиране.

Снимка в огледалото, новата мания

„Колкото повече – толкова повече“, беше казал един приказен герой… Всички момичета луднаха да си правят снимки в огледалото с най-странни прически и гримаси, и отпред … и отзад. Понеже най-вървежни са „силиконките“ от сцената, карикатурно дебелите устни са централния момент в почти всяко фото.

нумерология

Снимка за спомен или карикатура

Когато не могат да ги докарат достатъчно изпъкнали, викат на помощ Неволята (всемогъщия Photoshop) и едва тогава са спокойни. Не е подминат и модния аксесоар – очилата, задължително огромни и грозни, за да може с тях да изглеждат по-възрастни. Коментарите под снимките на повечето потребители във Facebook не са много ласкави и в някои случаи доста обидни, като определението КИФЛА: „Капризен Индивид с Фрапиращи Лицеви Аномалии“.

Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: