Ето каква СНИМКА постна потребителка във Facebook! (ФОТО)

Снимките от ваканцията не са това което бяха – щури монтажи във Facebook заменят реалните преживявания

Почти всичко може да се види във Facebook. Докато преди време снимки се правеха, за да се съхрани и сподели с приятели приятния спомен, сега с помощта на всемогъщия Photoshop стремежът е потребителите просто да се покажат с нещо фрапиращо, без да стават от компютъра.

Това се казва адреналин и то без да излизаш от къщи

Наистина красиви пейзажи или весели моменти не липсват, но повечето момичета искат да се покажат в съвсем необичайни пози и колкото по-шокиращи, толкова по-добре. Тази снимка на младо момиче в устата на акула може да се каже, че е съвсем приятна – от пръв поглед се усеща монтажът.

Има едни други снимки, които са доста много и прекалено еднакви. Манията да се снимаш в огледалото започна уж случайно, с „непозволено“ публикуване на снимките на една звезда преди време, но вече няма спиране.

Снимка в огледалото, новата мания

„Колкото повече – толкова повече“, беше казал един приказен герой… Всички момичета луднаха да си правят снимки в огледалото с най-странни прически и гримаси, и отпред … и отзад. Понеже най-вървежни са „силиконките“ от сцената, карикатурно дебелите устни са централния момент в почти всяко фото.

Снимка за спомен или карикатура

Когато не могат да ги докарат достатъчно изпъкнали, викат на помощ Неволята (всемогъщия Photoshop) и едва тогава са спокойни. Не е подминат и модния аксесоар – очилата, задължително огромни и грозни, за да може с тях да изглеждат по-възрастни. Коментарите под снимките на повечето потребители във Facebook не са много ласкави и в някои случаи доста обидни, като определението КИФЛА: „Капризен Индивид с Фрапиращи Лицеви Аномалии“.

Боян Петракиев

Ето каква СНИМКА постна потребителка във Facebook! (ФОТО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *