Смъртта е илюзия! Смърт няма, всичко е плод на съзнанието!

Смъртта е илюзия! Смърт няма, всичко е плод на съзнанието!

Според Робърт Ланза смърт няма, тя е илюзия на въображението

Според космическата теория на Ланза смърт няма, практически умира само тленното тяло. Авторът на наскоро излязлата в САЩ книга „Биоцентризъм: живот и съзнание – ключове към разбирането на истинската природа на Вселената“ твърди, че хората се отъждествяват със своето тленно тяло, което на практика е неправилно. Умира само обвивката на съзнанието, а то продължава да съществува.

Робърт Ланза е професор в Университета Уейк Форест, специалист по ренегеративна медицина
Робърт Ланза е професор в Университета Уейк Форест, специалист по ренегеративна медицина

Според Робърт Ланза съзнанието може да съществува извън всякакво време и пространство и именно заради тези свои възможности, съзнанието живее и извън своята обвивка. Това твърдение напълно пасва на теориите на квантовата механика, според които всяка една частица може да бъде на всяко едно място, а едно и също събитие може да се развие по няколко различни сценария.

Основното в идеята на Ланза се крепи на вярата му в множество от вселени. Ако човек умира в една, той живее в друга вселена, поглъщайки неговото съзнание.

Тази теория на ученият взриви социалните мрежи и потребителите често цитират неговите възгледи. Дори го наричат гениален учен, успял да открие „ключ към Теорията на всичко“.

Създателят на новия биоцентризъм не е кой да е, Робърт Ланза е професор в Университета Уейк Форест, специалист по ренегеративна медицина. Той успява да изучи стволовите клетки, като е клонирал няколко вида изчезващи животни.

Преди няколко години професорът се увлича по квантовата механика, физиката и астрофизиката. Своята концепция  за биоцентризмът на Вселената Ланза предлага през 2007 година в научните среди. Според учените само задълбочено проучване и бъдещи експерименти могат да потвърдят или да отхвърлят неговата авангардна теория.

Според друг известен учен професор Стюарт Хамероф от Аризонския университет душата съществува вечно, като човешкият мозък прилича на квантов компютър, който съхранява информация, дадена му от съзнанието. Тази информация се предава и след физическата смърт на тялото. Стюарт Хамерхоф излезе пред научните среди с това свое твърдение през 2014 година.

Имайки в предвид колко бързо се развива световната наука в последните години, нищо чудно теорията на Робърт Ланза да се потвърди. Стремглавото развитие на науката и технологиите може да се дължат на натрупаните знания, които безсмъртното съзнание запазва и разширява след, като се раздели с тленното си тяло.

 

За Лиза Стоилова

Прочети още

Как точно да си направим маска за коса с нишадър?

Маска за коса с нишадър. Как се ползва нишадър при косопад?

Как точно да си направим маска за коса с нишадър? Ползи от приложението на нишадър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *