Австралийка даде живот на сиамски близнаци с едно тяло и две глави, които роди въпреки съвета на лекарите да прекрати бременността си

Рене Йънг и нейният партньор Саймън Хауи разбират за необикновената аномалия в 19-тата седмица от бременността, след като изследване с ултразвук показва, че очакваните сиамски близнаци, споделят едно тяло и една глава, но са с две отделни лица и два мозъка.
В крайна сметка раждането на необикновените сиамски близнаци се извършва чрез цезарово сечение и Фейт (Вяра) и Хоуп (Надежда) се появяват на бял свят на 8 май тази година.

сиамски близнаци

Австралийка даде живот на сиамски близнаци с едно тяло и две глави, които роди въпреки съвета на лекарите да прекрати бременността си

Това е изключително рядка медицинска аномалия в ембрионалното развитие, известна под името disrosopus, появяваща се в резултат на непълното разделяне на ембрионите. Тя се предизвиква от аномалната активност на гена SHH, играещ решаваща роля при формирането на черепно-лицевите структури. Състоянието е толкова рядко, че досега има регистрирани едва 35 случая в целия свят, но всички те имат летален изход. Последният подобен случай е от Индия, където през 2008 г. се ражда момиченце с две лица, обявено от местните хора за инкарнация на бог Ганеша.
Все още лекарите не се ангажират с някакви конкретни прогнози за бъдещето на Фейт и Хоуп, но за момента физическите показатели на необикновените сиамски близнаци са добри. Родителите им признават, че нямат търпение да ги приберат у дома, където с нетърпение ги очакват останалите им седем деца.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: