Септемврийският небосклон ви предлага да се насладите на невероятната Венера, скрития Сатурн и много нисък Меркурий

Запознайте се със септемврийският небосклон и астрономическите явления, които ни предлагаvangogh8

Небосклона на 4 септември

На този ден, ако се вгледате в небето точно след залеза на Слънцето в южната част на небосвода ще видите Меркурий. Разликата между залеза на Слънцето и залезът на Меркурий е само 15 минути, така, че ако искате да наблюдавате най-близката до Слънцето планета не губете време, а я вижте, защото Меркурий винаги е скрит в слънчевите лъчи.

През нощта на 30 септември можем да наблюдаваме явлението долно съединение, защото Меркурий преминава между Слънцето и нашата планета.

Небосклона на 10 септември

Умопомрачителната Венера може да наблюдавате в 3:10 часа в източната част на небето. Най-ярка ще е Венера на 20 септември, когато нейният блясък ще е 23 пъти по-ярък от този на Сириус, за който се смята, че е най-ярката звезда на нашето небе. Много рано сутринта може да се насладите на тъничкият полумесец на Венера и обагреният в жълто-оранжево Марс.

нумерология

Небосклона на 11 септември

Само час преди да изгрее Слънцето газовият великан Юпитер ще изгрее на източния хоризонт. В последните дни на септември Юпитер може да се наблюдава два часа преди изгрев Слънце и ще се вижда ясно в небето.

Небосклона на 18 септември

Сатурн се намира в съзвездие Везни и е в югоизточната част на вечерното небе. Планетата с пръстените е много ярка и дори засенчва Антарес, която е най-ярката звезда в съзвездието Скорпион.

Небосклона на 25 септември

Червената планета Марс може да наблюдавате на 0,8 градуса на север от Регул, като Марс е два пъти по-блед от обагрената в синкаво звезда. Контрастиращите Марс и Регул се разполагат на 10 градуса в дясно от Юпитер и на 11 градуса под Венера в ляво.

Парада на звездите на есенния небосклон може да се наблюдава три часа преди да разсъмне. Чудесна гледка предлага небето през първия есенен месец, както за любители астрономи, така и за влюбени.

 

 

 

 

 

 

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: