Британски учени са разработили кръвен тест, с който могат да определят датата на смъртта

Кръвен тест установява кога даден човек ще умре. Освен датата на смъртта уникалният тест може да установи риска от деменция, а също така и биологичната възраст на всеки човек.

Британските учени са разработили система, която може да определи с какви темпове старее човешкият организъм. Експертите са успели да изолират 150 гена в човешките клетки и в тях търсят следи от остаряване.

Според учените едни хора стареят по-бързо от други и при тях трябва по-рано да се провеждат кръвни тестове, заради опасността да развият рак или деменция. За метода си учените разказват в Дейли мирър, като споделят, че са изследвали и анализирали 54 000 генни маркера на напълно здрави хора, които са между 25 и 65 години и водят застоял начин на живот.

В процеса на проучването генните маркери били сведени до 150 и от тях специалистите са направили молекулен еталон, който може да определи биологичната възраст на всеки индивид.

След анализиране на данните учените могат да разберат каква е биологичната възраст на индивида, здравния му статус, както и да предположат датата на неговата смърт.

Сензационният кръвен тест  следи за застаряване в кръвта, кожата, мускулите и  мозъка, с една дума в цялото тяло.

нумерология

Първите опити с новия кръвен анализ вече са направени на доброволци от Швеция, които са на 70 години. Тестът анализирал показателите на участниците в експеримента и според неговите показания повечето от доброволците ще починат след около 5 години.

Кръвният тест ще бъде използван и за превенция на заболяванията, като ще покаже при кои хора клетките остаряват по-рано и трябва да се изследват за рак и деменция преди да се е появила болестта.

С новият тест може да се направи и изследване кои хора са подходящи за донори, въпреки възрастта им, защото техните органи са в много добро състояние.

Според специалистите е много по-важно да се установи биологичната възраст на даден индивид, отколкото да се гледа дата на раждане.

Докаже ли се ефиктивността  на кръвния тест той ще навлезе за всеобща употреба, дори ще го включат в пенсионната система на Великобритания.

 

 

 

 

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: