Тайнствените самодиви могат да бъдат срещнати след полунощ

Според народните легенди Еньовден е празник на самодиви, вещици и духове. Билкарите също почитат този ден, защото се смята, че всяка тревичка добива необикновена сила в навечерието на 24-ти юни.

Според преданието рано сутрината на Еньовден билките придобиват магическа сила. За да се запазят техните качества, вълшебните растения трябва да бъдат набрани още преди изгрев слънце. Тогава силата им е необичайна и отварите от тях са способни да изцерят всяка една болест.

Мощната си лечебна сила билките придобиват от звездите. Вярва се, че през тази нощ звездите слизат на земята и зареждат всяка тревичка със своята енергия.

Това е моментът, в който всяка капка вода в язовири, реки, езера, кладенци и извори се превръща в „жива”. Твърди се, че в ранното утро на Еньовден, всеки който се наплиска с животворната течност ще бъде здрав през цялата година. Същата сила има и утринната роса.

Вечерта преди Еньовден е една от най-тайнствените нощи в българския календар. Древните митове и легенди гласят, че в навечерието на празника самодиви извършват магически ритуали. Красивите девойки могат да бъдат срещнати по горските поляни, където те танцуват своето самодивско хоро.

Вярва се, че в тази нощ неземните хубавици се влюбват в случайни минувачи, замръкнали в гората. Любовта и красотата на самодивите е толкова силна, че простосмъртните момци стават техни роби завинаги.

Преданието гласи, че на Еньовден небето се отваря и на земята слизат вещици, духове и други митични същества.
Часовете преди изгрева на слънцето са подходящи за правене на магии и извършване на тайнствени ритуали. Тези загадъчни обичай са насочени само към постигане на благополучие, здраве и успех. Целта на магиите е любов и хармония.

нумерология
Тайнствените самодиви излизат в нощта преди Еньовден

Тайнствените самодиви излизат в нощта преди Еньовден

В нощта срещу 24-ти юни сънищата са пророчески и по тях може да се гадае каква ще бъде следващата година.

Тази нощ всеки може да се възползва от тайнствената сила, която витае около празника. Вълшебни билки, вещици, самодиви, ритуали – в навечерието на Еньовден всичко е възможно.

Непременно вижте и ТОВА:

Самодиви. Има ли истински в България? Как изглежда една самодива?

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: