Нова теория скандализира научния свят с твърдението, че русалките наистина са съществували и че те са били представители на особен вид водна маймуна!

Русалката от музея на Барнъм не е привлекателно същество

До този момент се смяташе, че мистичните същества, виждани от мореплавателите, са големи водни животни от рода на ламантините /морски крави/. Последните твърдения се насочват към съществуването на особено разклонение в еволюцията на приматите, които са живели постоянно във водата.

Различни находки и произтичащите от тях изводи карат учените да смятат, че ранните хуманоиди са живели около моретата и са умеели да навлизат в тях. Въпросните морски маймуни обаче не просто са влизали във водата, обитавайки райони близо до нея; те са живеели във водата! Провокативен филм на изследователя Чарли Фоули, излъчен по телеканала Fox дори стига още по-далеч: човекът е свързан тъкмо с тази изчезнала еволюционна клонка на приматите, а не с познатите ни други видове.

Морските маймуни /русалки?/ и човекът имат много общи неща: остатъците от ципи между пръстите, структурата на подкожните мазнини, отсъствието на козина. Освен това човекът има инстинкт за плуване и може да контролира дишането си.

Маймуната-риба, наричана още “Фиджийска русалка”, е била сред най-любопитните експонати в прочутия музей на Барнъм. Хиляди са идвали да видят съществото, наполовина човекоподобно, наполовина – риба. Разбира се, след време станало ясно, че това е “сглобка” от телата на две същества. Определението “фиджийска” наистина било свързано с островите Фиджи, но за повечето хора това било само една дума с екзотично звучене. Тя трябвало да означава – нещо отдалеч, от непознати места. Мистификацията всъщност означава едно: оказва се, че теорията за водните маймуни-русалки не е родена днес!
Марта Савова

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: