Мистериозното прераждане от векове занимава умовете на хората, но официалната наука все още отказва да признае неговото съществуване заради липсата на категорични доказателства

Д-р Ян Стивънсън – известен изследовател на загадъчното прераждане, се среща през 70-те години на XX в. с Утар Худар – жена, която говори на изчезнал преди 150 години бенгалски диалект, състоящ се от голям брой санскритски думи, употребявани в бенгалския език в началото на XIX в.

прераждане

Мистериозното прераждане от векове занимава умовете на хората, но официалната наука все още отказва да признае неговото съществуване заради липсата на категорични доказателства

Худар разказва, че когато навършва 32 години, в нея изненадващо започва да се проявява непозната нова личност, наречена Шарада. Тя владее единствено старобенгалски език и не познава редица вещи, изобретени след индустриалната революция, както и близките и приятелите на самата Худар.

Стивънсън и неговият екип провеждат неколкоседмично изследване, проверявайки редица места в Бенгалия, които Худар помни и описва с потресаващи подробности. Тя назовава също така и всички членове на своето семейство от предишното си прераждане, живели през XIX в. Помни и причината за своята смърт – ухапване на змия, станало причина за преждевременната ѝ кончина на едва 22-годишна възраст.

нумерология

През юли 1980 г. Стивънсън публикува в „Журнал на Американското общество за психични изследвания“ специален доклад, посветен да любопитния случай, доказващ според него реалността на мистериозното прераждане. Като доказателство той привежда два основни факта – необяснимата фобия на Худар от змии и голямата ѝ симпатия към Бенгалия и нейните жители.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: