До Стоунхендж се появи нов подобен мегалитен паметник

Появи се нов Стоунхендж! Само на три километра от един от най-известните паметници в света, учени откриха подобен мегалитен комплекс, чието предназначение все още не е изяснено. При изучаване на местността Солсбъри, в която е разположен Стоунхендж, археолози са се натъкнали на съоръжение, съставено от шейсет каменни колони, чиято обща дължина е 330 метра. Всяка от колоните е широка по три метра и е с дължина от около метър и половина.

СтоунхенджВсички те са разположени хоризонтално, а според археолозите те са били част от ритуално заграждение, построено под формата на буквата „С“. Въпросното съоръжение поразително напомня по форма Стоунхендж, а освен него в местността са открити много други древни храмове и параклиси, съобщават археолозите, които проведоха проучване в областта в продължение на цели 4 години.

След него експертите все повече се обединяват около твърдението, че равнината Солсбъри, в която е построен и самият Стоунхендж, а била активен религиозен център на древните племена, в който са били обособени над 60 отделни значими места за ритуали и извършване на религиозни жертвоприношения.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: