полтъргайст
Полтъргайст тормози с.Горски извор

Полтъргайст развали съня на Горски извор

Повече от седмица с. Горски извор не спи и дебне странната сянка, която вече всички са убедени, че е полтъргайст

От десет дни в Горски извор, село близо до Димитровград, хората са загубили съня си, изнервени от необясними случки. Някой си играе с тях по тъмното, мята камъни и чупи керемидите на къщите край реката, разказва БЛИЦ.

Полтъргайст тормози с.Горски извор

В началото сметнали, че пияници или хулигани посред нощ хвърлят едри камъни по покривите на къщите в близост до реката. Извикали полиция, дежурните констатирали хулиганската проява, но от злосторника няма следа. Когато и следващата нощ ги разкарват пак със същото оплакване, на полицаите им кипва и тъкмо да си го изкарат на хората, изневиделица пред тях тупва парче дърво. По „топли следи“, заедно с разтревожените селяни, хукват да търсят кой ги замеря, но онзи сякаш се е разтворил в тъмата. Понеже полицията не можа да се справи, оттогава всяка вечер хората от Горски извор си развалят съня за да дебнат около нападнатите къщи. Даже забелязват сянката да се стрелва към моста на реката наблизо. Обграждат го към 50 души, но чудно – там няма никой, а и няма къде да се скрие под моста, осветяван с прожектори и фарове на коли! Последния път забелязват сянката на злосторника, който се мушва в някакъв обор, но въпреки че пак е обграден, той сякаш се е изпарил.

Някои от по-възрастните в Горски извор казват, че може да е духът на момиче, починало там мистериозно преди години и заровено без опело. По-младите са сигурни, че си имат работа с полтъргайст. Последната случка накланя везните в тяхна полза – сутринта намериха цяла каруца-двуколка, качена на покрива на една от тези къщи,  разказва БЛИЦ. Как се е озовала там – никой не е чул или видял, може би само полтъргайста от Горски извор знае това.

Боян Петракиев

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *