По случайно стечение на обстоятелствата е открито подземно съоръжение в Китай, служещо за отбранителни цели както известната Велика китайска стена

В древната китайска история е записано, че династията Северна песен (960-1127 г.) се е борила 200 години с династиите Liao и Jin, които по онова време били управлявани от малцинствените раси от северните територии на Китай, съответно от Хутана и Джурхен. Северната китайска равнина е била безкрайна равнинна земя, без планини или реки, които биха могли да се използват, за да се защитят срещу северните нашественици. Как тогава по-слабата династия Северна песен успява да оцелее в продължение на толкова дълъг период от време? По случайно стечение на обстоятелствата е открито подземно съоръжение в Китай, служещо за отбранителни цели както известната Велика китайска стена.

През лятото на 1948 г. село Йонкинг, провинция Хъбей, преживя голямо наводнение, при което придошлите води бързо навлезли и минали през града. Селяните бягали за живота си, когато се чул гръмотевичен шум. Посоката на водите изведнъж се променила и не след много време нивото на придошлата вода станало много по-ниско. Някъде по-късно в северозападната част на селото, любопитни селяни открили, че наводнената вода всъщност е била отклонена от подземен проход.

През 1951 г. една къща, която се намира на 2,5 километра извън село Йонгкинг, рязко се срутва, и на мястото се открива подземна пещера с размери около 150 квадратни метра. В пещерата са били намерени десетки малки врати, всяка отворена към един проход. Вътре имало малки колиби с наполовина изгорени свещи и лампи върху подгряващи тухлени легла.

нумерология
Никой не знае колко далеч се простират древните военни тунели на изток от Йонкинг.

Никой не знае колко далеч се простират древните военни тунели на изток от Йонкинг.

При по-нататъшно разследване експертите установили, че древни военни пасажи са разпространени в целия окръг Йонгкинг в район, обхващащ около 300 квадратни километра.

Кой е построил старинните военни пасажи на древната подземна Велика китайска стена и кога?

Експерти открили, че древните проходи в Йонгкинг са широко разпространени. Всъщност те са били мащабна конструкция, използвана за поместване на войници по време на война. Структурите на пещерите са сложни и пълни, разполагащи с военни съоръжения, като например маскирани изходи, коридори и заключващи се врати. Установени са също така и помещения за настаняване на хора с вентилационни отвори, стойки за лампи и отопляеми тухлени легла. При изграждането на проходите на съоръжението, което може да се нарече аналог на известната ни Велика китайска стена са използвани „сини тухли“, с размери 30 × 16 × 8 сантиметра. Този вид тухла, създадена с помощта на фина почва, изпечена на високи температури, е била много здрава и твърда. Използването на такива съоръжения предполага, че в някакъв момент е създадена добре обмислена и усъвършенствана подземна мрежа.

По-нататъшно разследване разкри, че сините тухли, открити в окръг Йонгкинг, са същите като тухлите, намиращи се в подземните проходи в Qigang, окръг Xiong от династията Северна песен. Създаването и поддръжката на такава масивна подземна мрежа изисква много от тези тухли. Смята се, че тези древни военни пасажи са били построени като част от голям национален проект, създаден и контролиран на национално равнище от управляващите от онова време. Подземното съоръжение било изградено с отбранителна цел, и може да се нарече „подземна Велика китайска стена”

Пасажите се разпростират на над 1600 квадратни километра.

Военни фигури, династия на Северна песен, 11-ти век, керамика, железен кафяв пигмент и ясна глазура, Лоу Арт Музей.

Военни фигури, династия на Северна песен, 11-ти век, керамика, железен кафяв пигмент и ясна глазура, Лоу Арт Музей.

Експерти са изкопали подобни военни пасажи в Йонгкинг, окръг Xiong и Bazhou. Древните военни пасажи са на около 65 километра от изток на запад, 25 километра от север на юг, които се простират през 1600 квадратни километра. Когато границата между династията Северна песен и династията Лиао се е намирала далече на запад от окръг Ронгхенг и окръг Ксуши, се смяташе, че в тази област съществуват много древни военни пасажи. Но къде са останалите неизвестни древни проходи за водене на война, простиращи се на изток от окръг Йонкинг, засега е неизвестно.

Скриване на войници в древните военни проходи за защита на страната.

"Четиримата генерали на Зхонгхинг Zhongxing" от художника на южната династия Северна песен Liu Songnian (1174-1224).

„Четиримата генерали на Зхонгхинг Zhongxing“ от художника на южната династия Северна песен Liu Songnian (1174-1224).

Сред многобройните легенди за подземната мрежа се казва, че древните военни проходи са построени от генерал Янг и неговото семейство; от което произхождат трима големи генерали за три поколения. Друга легенда подсказва, че генерал Янг Лиуланг е използвал подземните проходи за защита на границата. По онова време (960-1127 г.) войниците от династията Лиао строго са пазели земите на север от окръг Йонгкинг. Говори се, че Янг Лиулуан е построил пасажите, за да скрие войниците си под земята, за да могат бързо да се защитават срещу атаките, стартирани от войниците на Лиао.

Известната Велика китайска стена има подземен аналог. Тя е била скрита за хиляда години.

Известната Велика китайска стена има подземен аналог. Тя е била скрита за хиляда години.

Експертите посочват, че подземните пасажи може да са били използвани като база за стартиране на атаки по време на войни, водени в древен Китай. Като средство за защита през годините хората са построили големи стени в планински райони и водни полета в близост до реки и езера, за да блокират кавалериите. Но в откритите равнини, където е трудно да се използва терена като средство за защита, тунелите са позволявали на войниците да пътуват незабелязани под земята. Древните военни пасажи са станали известни с предимствата, които те предоставят, когато войските нападат или защитават, и те са били наричани „подземната Велика китайска стена“.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: