„Плачещото момченце“ на Браголин сее смърт

„Плачещото момченце“ е сред най-ужасяващите картини, за които се вярва, че носят проклятие и смърт

„Плачещото момченце“ на испанския художник Джовани Браголин е сред най-мистериозните картини в целия свят. За творбата се говори, че е прокълната и води до страшни бедствия и дори смърт за хората, които я гледат прекалено дълго.

Плачещото момченце

Плачещото момченце

Легендата разказва, че „Плачещото момченце“ всъщност е сина на Браголин. Художникът нарочно го разплаквал като го плашел с огън, за да го рисува. Тормозът продължил с месеци и в един момент малчуганът не издържал и проклел татко си, пожелавайки му сам да изгори. Само няколко седмици след това детето починало от пневмония, а Браголин изгорял в дома си. Години след това купувачите на „Плачещо момченце“ оставали без домове след като домовете им мистериозно изгаряли. Оцелявала единствено картината.

Плачещото момченце

Плачещото момченце

„Водните лилии“ на Моне също е творба с печална слава. Докато създавал картината си, ателието на Моне едва не изгоряло. Първият й собственик пък бил управител на кабаре в Монмартр. Само няколко дена след като купил „Водните лилии“, цялото му кабаре изгоряло до основи.

Плачещото момченце

Венера с огледалото

„Венера с огледалото“ на Веласкес също е известна с факта, че е прокълната. Дори музеите не искат да я вземат, тъй като всичките й притежатели умирали от насилствена смърт малко след купуването й.

„Плачещото момченце“ на Браголин сее смърт
4 (80%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *