Планинският кристал крие лечебни и магически свойства

Планинският кристал притежава редица свойства

Кристалите са се използвали от древни времена за лечение на много заболявания, за медитация и за духовно просветление. Планинският кристал е безцветен и е известен още, като Чист Кварц или Кристален Кварц. Най-добрите планински кристали притежават сиянието на кристално чистата вода.

Лечебни свойства на Планинският кристал

Планинският кристалПланинският кристал е смятан за най-могъщия камък за изцеление на планетата Земя. Той се признава за изкусен лечител и можа да се използва във всякакви условия. Всеки кристал има специфична енергия, която засилва имунната система и носи равновесие в тялото. Чрез своите вибрации, Планинският кристал отдава най-чистата си енергия точно на болното място, където тя е нужна. Изчиства тялото и подобрява състоянието на всички органи, както и душата на човек, свързвайки физическото тяло с ума.

Магически и мистични свойства на Планинският кристал

Когато се правят магически ритуали Планинският кристал се използва за да засили силата на магията. Кристалите се поставят в кръгове от по 5,7,,11,13 или 21 по време на тези ритуали , защото са най-могъщите камъни използвани при правене на магии. Всичко можа да се постигне с помощта на Планинския кристал.

Планинският кристал е универсален, защото излъчва всички цветове в спектъра на светлината. Наричат го още камък на ума, тъй като подобрява умствените способности на човека и му помага да достигне до висока концентрация на мисълта. Той е мощно средство за постигане на хармония и баланс, тъй като усъвършенства мислите и пречиства с енергията си духовното, психическото и физическото тяло. В миналото Планинският кристал е използван за диагностика и изцеление, както и за връзка с духове и други светове.

Учителят Петър Дънов в своите беседи отбелязва, че кристалите са се образували във земята и имат своята интелигентност. Те знаят закономерностите на светлината и са се научили да я възприемат. Всеки кристал е доловил точно тази светлина, необходима за развитието му. „Всичко, което Бог е създал – растения, животни, минерали са велики неща“ поучава ни Учителят.

Планинският кристал крие лечебни и магически свойства
5 (100%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *