Кои са важните планети във вашата натална карта

Вашата натална карта се състои от достатъчно на брой планети, за да се интересуваме само от Слънцето

10 планети могат да разкажат цяла история, ако специалист построи вашата натална карта.

Кои са важните?! Отговорът е, че всички са от значение. Вижте и ТОВА: За характера на седемте определящи планети в астрологията и влиянието им върху живота ни!

Не е достатъчно да се интересуваме само от Слънцето и да четем зодиите по страниците на вестниците. Такива хороскопи са пълни с общи описания, които в редки случаи биха могли да са верни, но не и изчерпателни.

натална карта

Всички планети са важни в наталната карта

Всяка звезда, която се разглежда в астрологията, дава описание и характеристика, които са строго индивидуални. Няма как да бъдат подценявани, ако искаме да изучим добре нашата натална карта.

Разбира се, не е задължително да владеем изкусно тази наука, защото тя изисква време, но все отнякъде се започва. Затова ще изброим накратко какво предполагат планетите, които ще видите, ако решите сами да си направите кратък анализ.

На Слънцето не е нужно да се спираме, въпреки че то е едно от най-ключовите. Светилото отговаря за нашия Аз и характер, и до голяма степен може да насочва към детайли, които са валидни за нашия знак. То може също да указва целта в живота ни, както и мъжките персони, които ни респектират.

Луната е другото светило, което е с първостепенна роля. А малцина се интересуват от нейното състояние в астрологичната натална карта. Тя е нашата вътрешна същност, емоциите и начинът, по който сме способни да реагираме на нуждите си. Луната никога не бива да бъде потискана, тя търси своето и си го набавя по един или друг начин. Свързва се още с майката, както и с корените ни.

Меркурий е планетата, която информира за начина ни на комуникация, за умението да се учим и да възприемаме, както и за готовността да общуваме с останалите. Маниерът при всеки е специфичен.

С Венера обичаме и харесваме, социализираме се, избираме и преценяваме по нашите критерии и ценностна система.

Марс обича да действа и не е от най-търпеливите, той символизира принципите ни в това отношение, как постъпваме, поемаме ли инициативата, силни ли сме да устоим на предизвикателствата.

Юпитер е ключът ни към по-широки хоризонти. Той е мъдър и определя морала ни, способността да се извисим, да надзърнем в бъдещето, да стъпим на едно по-висше стъпало.

Сатурн отмерва времето в нашата натална карта. Той е мрачен, суров, безпощаден, но и много справедлив, разсъдлив, помага ни да изтърпим стоически трудностите. Ограниченията винаги са с цел, дават своите резултати впоследствие.

Уран описва стремежите ни, идеалите и творческите ни намерения. Той ни освобождава и ни дарява с прозрения.

Нептун е напълно отдаден на Вселената и нейните тайни, той разбира всичко, но не с помощта на логиката, а на емпатията, сливането и интуицията.

Плутон ни принуждава да се трансформираме. Понякога уроците му са болезнени, но винаги се гриши излишното да ни напуска.

Това са само някои основни щрихи, които планетите могат да предложат като насока при тълкуването на астрологичната натална карта.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Кои са важните планети във вашата натална карта
3.5 (70%) 6 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *