Кой е обявен от папата и Католическата църква за победител над мрака? Истината за Ватикана!

По време на католическа меса, хорът воден от папата изпява текст, който се разбира погрешно за това, кой е победител над мрака, а той е Исус

По време на Великденска меса, католическият хор във Ватикана изпява хорал, в който се казва че Исус е победител над мрака, но се разбира погрешно от някои протестанти, които са превели и коментирали записът пуснат в интернет. Хоровите им песни са на латински и в тях се произнася думата Луцифер, която знаем какво означава, но в католическия текст тя е с друго значение.

И така по време на меса по Великден на 27.04.2014 г. по повод празника и обявяването на двама починали папи за светци, хорът във Ватикана е пеел песен възхваляваща Исус като пеел хорал наречен Въздигане (Exultet). Тя се пее на всеки Великден и се говори само за това как Исус е победил смъртта и за Неговото величие, който се е завърнал от мъртвите.

Католическа катедрала

Католическа катедрала

Наистина ли папата декларира Луцифер като Бог?

Под думата Луцифер в текста на песента се разбира не като смисъла, който има в Библията – син на зората, отнасящ се за дявола, а за Зорницата. На латински Луцифер се превежда като син на зората и като Зорница. То е едно и също и се произнася Луцифер. Това обаче американските протестанти, не го знаят или нарочно го превеждат така, заради пророчеството на Библията за Римокатолическата църква и за нейната роля в световните конспирации, както в миналото, така и в наше време.

От цяла Америка не се намери човек с познание по латински език да каже точния превод, а в малка България се намери една госпожа, която има добри познания по латински и е чела Библията на латински, която обясни в интернет, че въпросната песен пусната в мрежата от Ватикана за Великден на споменатата дата е наистина хваление на Исус, който се е завърнал от мъртвите, победил смъртта и е станал победител над мрака.

С нея се обявява победата над мрака от Светлината, символ, на която е Пасхалната свещ, и се обявява Възкресението на Исус. Цялото събрание е подканено да се радва на събитието на пасхалната тайна, за която е било дадено пророчество още от пророците на Стария завет, главно чрез пророк Исая и всички в края казват Амин. В Библията на латински текстът от Второ Петрово послание глава 1 стих 19, думата зорница се произнася като Луцифер.

На какво се дължи тази яростна атака обаче от страна на протестантите в САЩ срещу Католическата църква. Първо да отбележим, че една голяма част от тях са за съюз с католиците и папата, които са водени от водачите си в грешна посока, без да разбират нищо. Други са много будни и са твърдо против ученията на католиците и за съюз с тяхната църква. Именно те са превели така този клип, но наистина в него се изговаря думата Луцифер, което обаче на латински има смисъл на думата Зорница. В превода му се казва, че папата декларира Луцифер като Бог, точно поради тази грешка. В действителност чрез ученията си, които имат езически корени (поклонение на римски богове Плутон, Меркурий, Юпитер и други изменено в светиите), католиците точно това признават, защото езическите поклонения са свързани с поклонението на Луцифер.

Истината за Ватикана!

Причината за тяхното отношение е, че учението на католиците е ерес и в самото начало на съществуването си, те са вкарали постепенно някои езически обичаи и вярвания от езичеството в църквата съвсем умишлено. Както се разбира от пророчествата на Библията за средните векове и за нашето време, Католическата църква играе важна роля срещу истинското христово учение и неговите последователи. С изопачаването и променянето на Библейските учения, тя пречи на разпространението на истината, която е предназначена за спасението на хората чрез вяра.

10-те Божи заповеди записани в Изход глава 20 от 1 до 20 стихове в Бибията

10-те Божи заповеди записани в Изход глава 20 от 1 до 20 стихове в Бибията

Основните стълбове на Реформацията през Средновековието са били два. Единият гласи, че спасението е по благодат, даром чрез вяра в Исус, а не чрез човеци или светци, а другият е, че папата е антихристът и че ученията на католическата църква съответно не са в синхрон с тези на Библията. Разбира се има и неща, които не са в противоречие, но главният проблем е промяната от католиците на 10-те Божи заповеди предсказана в книгата на пророк Данаил глава 7 стих 25.

Макар и да имат правилно разбиране за религиозните учения и опасността от действията на католиците за въвеждане на световно правителство и за обединение на църквите, което е в ход и също е грях, протестантите трябваше да си служат с истински доводи за публикувания клип. Най-вероятно няма кой да им го преведе. За всяко нещо трябва да се подхожда с истина, иначе ставаме лъжесвидетели. Те обаче нямат човек, който да владее латински поне малко, за да им го преведе, както ние българите имаме тази привилегия и затова им е простено!

Важно изказване от католик на висок пост!

В преносен смисъл деянията на католиците и особено на техните водачи водят точно към такова неосъзнато поклонение на идоли и следователно на демони. В клипа се казва, че преподобният Габриел Аморт е искал да приложи екзорсизъм върху друг екзорсист и че не е изненада, че дяволът присъства във Ватикана и това не е тайна. Католик на висок пост твърди такова нещо.

Сред самите католици има много добронамерени хора, които са наясно с истината и дори признават авторите на протестантските книги, които разкриват истината за измамата в религията и даже някои ги притежават. Една от тези книги е забранена от години в Канада, защото сочи точно кой е антихристът, пише за реформацията и за промяната на 10-те Божи заповеди, по-точно на втората и на четвъртата, което е много важно. Те засягат въпросите за идолопоклонството и за освещаването на съботата. Книгата се казва ”Великата борба” с автор Елън Уайт. В нея са обяснени най-важните вести на Библията за нашето време.

Натиснете бутона за субтитрите към клипа, за да ги виждате. Церемонията е била излъчена във видео формати 3D, HD и 4K. В него само превода на текста в песента за думата Луцифер е неточен, но останалите факти и цитати от Библията са верни. Вижте и другите клипове.

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Кой е обявен от папата и Католическата църква за победител над мрака? Истината за Ватикана!
5 (100%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *