Археологическа находка разкрива древен обичай в Германия и Швейцария, при който са били поставяни детски черепи и трупове, жертвани на водните богове

Най-зловещото откритие представляват находките на древни черепи на деца, погребани в земята около езера в Германия и Швейцария. С тези разкопки учените са разкрили една вековна традиция на жертви и приноси за водните богове.

Археолози от университета в Базел, Швейцария, са намерили черепи на деца, които са имали били около селищата, в които вярвали във водни духове и водни богове и им принасяли в жертва своите деца за да ги усмирят и за да се предотвратят катастрофалните наводнения.

По древните черепи на деца, които били разбити и орязани, са открити травми на главите, получени от удари на брадва. Изследователите казват, че децата са умрели от насилствена смърт, която може би се дължи на война или на жертвоприношения, и са били погребани. Много по-късно, техните черепи са били изтеглени по времето на бронзовата епоха от общности и поставени стратегически около населените места, за да се запази водата в своето място заливи, езера или реки, тъй като те редовно се сблъсквали с наводнения.

Статуя на Посейдон

Статуя на Посейдон

Тези черепи са рядка находка. Бенджамин Дженингс, археолог в Базелския университет разказа пред LiveScience, че останките са намерени в периметъра на селището – не вътре и не отвън, но на по-специално положение на границата между вътре и вън, което предполага, че са били използвани, за да се защитят срещу настъпващите води.

нумерология

През цялата човешка история е имало вяра във водните духове – вредни и доброкачествени – в културите по целия свят. Водните духове често са непостоянни и опасни за древните жители в легендите, и хората, които са живели в близост до вода са оставяли приноси за успокояване на боговете и за предотвратяване на бедствие. Някои от тези традиции все още се правят някъде по света.

Един от най-често признаваните божества на водата от митологиите е гръцкият бог Посейдон (на римляните е бил Нептун). Бог на моретата, водите и земетресенията, Посейдон е бил известен като страшен и според легендата той унищожил минойската цивилизация, като я удавил с голямо цунами. Древните моряци са се молили и правили жертвоприношения на Посейдон, преди да се отправят към морето.

Името на Амфитрита, морска богиня и съпруга на Посейдон, все още се използва днес за късмет и традиция, а военноморските сили продължават да назовават своите кораби в нейна чест. Наименуване на кораби с имена на божетсва е вековна традиция, която произтича от суеверие за океаните и за водните духове. Това се е правило с опит да се защитят съдовете от увреждане, докато са в морето.

Пати Уигинтон пише във ”Воден Фолклор и Легенди”, за жителите на Британските острови, че много от местните потоци и кладенци са били домакини на водните духове и често те са поемали ролята на местното божество. Историците твърдят, че се превърнало в популярен обичай, да се хвърля малко сребро – монети, игли и други. Това било свещен дар или принос на водата в жертва на бога или богинята на тази област.

Воден бог, един от тези, на които според митовете хората трябвало да принасят жертви, като намерените древни черепи на деца в Германия и Швейцария.

Воден бог, един от тези, на които според митовете хората трябвало да принасят жертви, като намерените древни черепи на деца в Германия и Швейцария.

Археологическа находка разкрива древен обичай в Германия и Швейцария, при който са били поставяни детски черепи и трупове, жертвани на водните богове и духове, във формата на пръстен около селищата.

Не всички приноси към водните богове били просто цветя или монети, и не всички духове се занимавали с благосъстоянието на смъртните.

В легендите са казвало, че сирени подлъгвали моряците с тяхното омагьосано пеене. Увлечени в слушането им, те се насочвали към звука и катастрофирали при скалите до сирените и се удавяли. По същия начин в митовете, водните нимфи ​​са опасни същества, обитаващи в езера, реки или блата. Известни със своята ревнива природа, те привличали мъжете с красотата си и те ставали жертви в техния воден гроб.

Русалките споделят много от характеристиките на сирените и нимфите, но са прочути като жени с рибени опашки в митологиите.

Citati-2.11

От глупавите човешки жертвоприношения човечеството е избавено от влиянието и разпространението на Християнството. В религиите на много народи е преобладавало жертването на хора, дори и деца и на животни за омилостивяване на несъществуващите езически богове. За жалост през Средновековието изопаченото и пълно с езически примеси Християнство е създало инквизицията с подобно избиване на невинни хора на клада или по друг начин.

С други думи езичеството е навлезнало в християнството под маската на благочестието и е вършило подобни престъпения, но вече съвсем умишлено и с други подбуди. Целта им е била да възпират истинското Христово учение за спасението на хората от втората смърт, за което е важно само вярата в Исус и покаянието, а не католическите изопачени догми.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: