Ден на отворените врати ще има на рождения ден на Учителя Петър Дънов 11 юли

„Любезни братя и сестри по повод празника на Учителя организират Ден на отворените врати на стаята с вещите на Петър Дънов в ЖК „Изгрев” в София.

Денят ще започне с тържествен наряд на градинката на създателя на Бялото братство. Следва празнична паневритмия на полянката при Телевизионната кула от 8 часа, след която ви каним на закуска в Братския център.

В 11 ч. ще отворим вратите на стаята на Учителя, където можете да разгледате множество от сакралните негови вещи, както и любимия му пентаграм от 1922 г.” – съобщиха от Бялото братство у нас.

Именно тогава се очаква поклонници на Петър Дънов да се стекат на гроба му по случай 151-та годишнина от рождението му. „Тази година се навършват 101 години от първата му публична беседа и 71 години от кончината му.

Радваме се, че хора от цял свят ще дойдат да отбележат с нас рождението му” – обясни Андрей Грива, трето поколение последовател на Дънов и говорител на Бялото братство.

Скромната стая на Петър Дънов

Скромната стая на Петър Дънов

Един от най-значимите проекти на днешното Бяло братство е създаване на педагогическа методика, наречена слънчева педагогика и базирана на идеите на Учителя.

нумерология

Екип от педагози от няколко години работи над този проект и го прилага в детската школа на Бялото братство. От есента на 2014 г. школата прерасна в основно общообразователно училище.

В него децата учат до 8-и клас по одобрена от просветното министерство програма, но в коренно различна атмосфера в близост до природата.

Запазените лекции на Петър Дънов са към 4000. Над редакцията им работи екип от професионалисти, включително хора от Националната библиотека, която оказва голяма помощ на Братството.

С нейна подкрепа е възстановено и издадено личното тефтерче на Учителя. Изданието „България днес” припомня, че през 2007 година Петър Дънов бе обявен на второ място в анкетата за най-велик българин, оглавена от Васил Левски.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: