Petar Danov Staia 06
Скромната стая на Петър Дънов

Отварят стаята на Петър Дънов навръх рождения му ден

Ден на отворените врати ще има на рождения ден на Учителя Петър Дънов 11 юли

„Любезни братя и сестри по повод празника на Учителя организират Ден на отворените врати на стаята с вещите на Петър Дънов в ЖК „Изгрев” в София.

Денят ще започне с тържествен наряд на градинката на създателя на Бялото братство. Следва празнична паневритмия на полянката при Телевизионната кула от 8 часа, след която ви каним на закуска в Братския център.

В 11 ч. ще отворим вратите на стаята на Учителя, където можете да разгледате множество от сакралните негови вещи, както и любимия му пентаграм от 1922 г.” – съобщиха от Бялото братство у нас.

Именно тогава се очаква поклонници на Петър Дънов да се стекат на гроба му по случай 151-та годишнина от рождението му. „Тази година се навършват 101 години от първата му публична беседа и 71 години от кончината му.

Радваме се, че хора от цял свят ще дойдат да отбележат с нас рождението му” – обясни Андрей Грива, трето поколение последовател на Дънов и говорител на Бялото братство.

Скромната стая на Петър Дънов
Скромната стая на Петър Дънов

Един от най-значимите проекти на днешното Бяло братство е създаване на педагогическа методика, наречена слънчева педагогика и базирана на идеите на Учителя.

Екип от педагози от няколко години работи над този проект и го прилага в детската школа на Бялото братство. От есента на 2014 г. школата прерасна в основно общообразователно училище.

В него децата учат до 8-и клас по одобрена от просветното министерство програма, но в коренно различна атмосфера в близост до природата.

Запазените лекции на Петър Дънов са към 4000. Над редакцията им работи екип от професионалисти, включително хора от Националната библиотека, която оказва голяма помощ на Братството.

С нейна подкрепа е възстановено и издадено личното тефтерче на Учителя. Изданието „България днес” припомня, че през 2007 година Петър Дънов бе обявен на второ място в анкетата за най-велик българин, оглавена от Васил Левски.

За Станимир Тенев

Аз съм Станимир Тенев. Завършил съм икономика и журналистика. Журналист съм от 1994 г. Работил съм в електронни, печатни и интернет медии. В сайтовете на Марс Медия Груп работя от септември, 2008 г. “Нито ден без ред” е работният ми девиз.

Прочети още

Топ ясновидци по телефона на Чудеса.Нет.

Ясновидци по телефона. Класация | Маг Вили от Феномени. Мнения, цени, ритуали

Проклятие проваля живота на млад човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *