Отвара от джинджифил – ползи, свойства и рецепта

Пиенето на отвара от джинджифил е доказано като полезно средство за изгаряне на мазнини, при простудни заболявания и други

Джинджифилът е полезен корен както за готвене, така и за здравето на целия организъм. Отвара, приготвена с тази съставка, има множество свойства и предимства: от стимулиране на храносмилането до изкореняване на грипни състояния. Ние се опитваме да научим повече за това практическо природно лекарство и рецептата за приготвянето му за всеки повод. Пиенето на отвара от джинджифил е доказано като полезно средство за изгаряне на мазнини, при простудни заболявания и други.

Рецептата за полезната отвара от джинджифил е богата на полезни вещества, и е перфектна като естествен лек за много заболявания на тялото. Джинджифиловият корен много се използва в готварството за ароматизиране на различни ястия, но е и богат на природни полезни вещества, защото има благоприятни свойства за телата ни. Консумирането на една чаша на ден, или дори на две, ще ни помогне да преминем лошия сезон невредими, като премахнем риска от попадане в жертва на класическите симптоми на простудата. Нека се опитаме да научим повече за тази чудесна освежаваща напитка.

Отвара от джинджифил – свойства

Джинджифилът е древна корен с азиатски произход, който винаги е бил използван като лек за различни тежки заболявания повече или по-малко. Отвара, приготвена от него, е валидно естествено средство, особено през студения сезон, тъй като джинджифилът се счита за гореща подправка, т.е. със силни термогенни свойства за тялото.

Приятният му пикантен вкус може да активира метаболизма, като ни придава приятно усещане за топлина, когато е студено или вътрешната температура пада поради прекомерна неподвижност. Неговите свойства обаче не свършват там.

Имуностимулиращо свойство

Сред свойствата на отварата от джинджифил е усилване на имунната система на тялото през цялата година. Всъщност действието му предотвратява намаляването на вътрешните защити и допринася за борбата с продължаващите инфекции.

Анти-грипни свойства

В случай на настинки, грип, кашлица, болки в гърлото и треска, пиенето на полезната отвара от джинджифил през деня ще ни помогне да победим болестта по-бързо. Благодарение на скъпоценните си витамини и минерали, това е валидна подкрепа дори и през сезонните промени.

Противовъзпалителни свойства

Лековитата отвара от джинджифил може да се разглежда във всяко отношение като силно естествено противовъзпалително, благодарение на присъствието, по-специално, на гингол. Неговото действие е в състояние да успокои възпалителните процеси на място във всички тъкани на организма и да помогне в клетъчната регенерация на същите.

Антиеметични свойства

Тази джинджифилова напитка е особено подходяща за бременни жени, всъщност нейните свойства действат върху чувството за гадене и повръщане, характерно за първите месеци на бременността, успокоявайки ги почти веднага.

Освен това пиенето на чай с джинджифил, топъл или студен по желание, е ефективно средство за защита на тези, които страдат от, морска болест, болест при пътуване с автомобили или при пътуване по въздуха

Храносмилателни свойства

Ако страдате от лошо храносмилане или трудно усвоявате голямо количество храна, джинджифиловата отвара наистина може да ви помогне, за намаляване на болката при спазми и крампи или парене в стомаха.

Тази напитка услуги освен това, също помага за усвояването на протеини и въглехидрати, които можете да погълнете с храната, и благоприятства за експулсирането на газове в червата, чрез облекчаване на тазовите мускули.

Отслабващи свойства

Пиенето на отвара от джинджифил е известно като полезно средство за изгаряне на мазнини. Това се случва благодарение на споменатото вече термогенно действие, което затопля организма, увеличава метаболизма и следователно има тенденция да консумира повече калории.

Очевидно самата напитка не е чудо, така че ще е необходимо да има последователност в приемането на една или две чаши на ден, съчетавайки здравословна и балансирана диета и постоянно упражнение.

Рецепта за отвара от джинджифил

За да приготвите отвара от пресен джинджифил, трябва да направите няколко прости стъпки. На първо място ще е необходимо да разполагате с пресен джинджифил, който е на разположение на търговците на плодове и зеленчуци в търговските центрове, пазари и магазини, и за специализираните за естествени продукти.

Като цяло, за лечение на грип се препоръчва да се консумират по 2 чаши на ден, докато симптомите изчезнат, а за проблеми с храносмилането може да бъде от голяма полза да се пие само по една чаша след всяко хранене. Вместо това, в случай на коремна болка, гадене по време на бременност, ви съветваме да консумирате отвара с джинджифил при наличие на нарушение.

Ако внимавате с вашата диета, е по-подходящо да си купите корен от биологичен произход. Но нека веднага да видим как да си направим отвара за джинджифил.

Калории на порция

Чаша отвара от джинджифил има много малко калории: само 2,5 ккал на 250 мл.

Съставки

За да се приготви чаша отвара, са необходими следните съставки:

3-4 филийки резенчета джинджифил;

чаша вода от около 250 мл;

парче лимон;

органичен мед за подслаждане.

Пиенето на отвара от джинджифил е доказано като полезно средство за изгаряне на мазнини, при простудни заболявания и други

Пиенето на отвара от джинджифил е доказано като полезно средство за изгаряне на мазнини, при простудни заболявания и други

Приготвяне

Загрейте водата, необходима за една чаша в тенджера;

Добавете резенчетата джинджифил и лимон и оставете да заври още 12-15 минути с капака;

Изключете котлона и оставете съставките да се накиснат за още 5 минути;

След това филтрирайте и подсладете на вкус.

Противопоказания

Няма реални противопоказания да се пие отвара от джинджифил, но винаги се препоръчва никога да не се преувеличават дневните дози, тъй като може да причини киселини и коремни отоци. Тези нарушения могат да са следствие на по-голяма консумация на джингол, активната съставка на джинджифила.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Отвара от джинджифил – ползи, свойства и рецепта
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *