Остров Сардиния крие отговора на мистерията Атлантида

Остров Сардиния е част от изчезналата Атлантида

Остров Сардиния е част от изчезналата Атлантида

Остров Сардиния е част от изчезналата Атлантида

Загадката за Атлантида: Съществувала ли е тя наистина, и къде?, вълнува вече много години учените. Според писателя и журналист Серджио Фрау именно остров Сардиния може да се окаже ключът към мистерията Атлантида. Изучавайки задълбочено  писанията на Платон той стига до това заключение.

Според Фрау, Атлантида е заличена от лицето на земята от голяма приливна вълна в Средиземно море, предизвикана от паднала комета през II век преди Новата ера.

Погледната от птичи поглед, Сардиния прилича на италианския град Помпей, който е затрупан от изригването на вулкана Везувий през 79 година след Христа. Това навежда на мисълта, че островът е претърпял някакво бедствие.

Хипотезата си Серджио Фрау подкрепя с това, че на Сардиния са открити мегалитни съоръжения, снабдени с централна кула и за тях се смята, че са построени между XVI и XII преди Новата ера. Това говори, че там е живяло много развито общество, каквито са били атлантите според писанията на Платон.

Загадъчната Атлантида е търсена на много места по света, които се намират много далеч от Средиземно море и протока Гибралтар. Още от древните времена, когато Платон разказва легендата за изчезналия остров Атлантида много хора разчитащи на случайността са се опитвали да намерят Атлантида.

През времето на Платон хората са познавали само Средиземноморския район. Естествено е първите теории за това, къде е потънал мистичния остров да се свързват с района между Европа и Африка.

Специалистите, които подкрепят тази хипотеза поддържат тезата, че островите Малта, Крит , Сицилия и Кипър са част от Атлантидския остров, която се е запазила над морската повърхност. Най-дръзките твърдения са, че Израел и Турция също са били една част от Атлантида.

Канарският архипелаг, който се явява, като южно продължения на Гибралтар, предизвиква специалистите да са уверени, че това е мистериозно изчезналата Атлантида.

 

Остров Сардиния крие отговора на мистерията Атлантида
1 (20%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *