Окото на Сахара или Структурата Ришат привлича туристи от цял свят, дошли да видят този уникален феномен

Окото на Сахара се намира в мавританската част на пустинята и цялото му величие може да се наблюдава единствено от Космоса.

Погледнато от много голяма височина Окото прилича на истинско човешко око. Отличават се ириса, зеницата и нежни жилчици, досущ, като в човешкото око.

Така нареченото Око на пустинята Сахара е дълго почти 50 километра, затова не може да се обхване с обикновен поглед, а само от високо. От началото учените са смятали, че този природен феномен представлява кратер на  метеорит, който се е запазил от древни времена.

В последно време теорията на специалистите, след провеждане на редица изследвания се сменя с твърдението, че произхода на Структурата Ришат е изцяло геоложки.

Загадъчните концентрични кръгове са се оформили от варови и кварцит под действието на ерозията. Учените напълно отричат Окото да има вулканичен произход, тъй като липсват куполи на вулканични скали.  Те смятат, че естествения процес на ерозия е оформил Окото на Сахара, вследствие на химически и физическо обветряне.

нумерология

Процесът на формиране на мистериозното пустинно Око е бил дълъг и продължителен. Неразгадана остава за учените кръглата форма на това природно образование.

Някои специалисти допускат, че преди много години, далеч във времето Земята е била посетена от извънземни, които са кацнали там. Вероятно се е получил взрив, който все едно с лазер и изрязъл в кръгла форма дупката.

Според други е възможно пришълците посетили нашата планета да са оформили нарочно в кръгла форма пустинната котловина, а какви са били техните цели можем само да гадаем.

Предлагаме ви да разгледате снимките от Окото на Сахара и да се насладите на невероятната им красота.

00290034

 

 

 

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: