Огледало като врата
Погледнете в огледалото. Виждате ли призраци? Огледало като врата към Отвъдното. Може ли да подаряваме такъв предмет?

Огледалото – врата към отвъдното. Не приемайте за подарък огледало

Погледнете в огледалото. Виждате ли призраци? Огледало като врата към Отвъдното. Може ли да подаряваме такъв предмет?

Или някой невидим за нас ни наблюдава от онзи обратен свят? За старите огледала, онези дебелите и сребърните, казват, че са преследвани от духовете на умрелите, веднъж попаднали зад стъклото, те остават завинаги там.

Последните няколко търга в Ebay са на хора, които продават огледалата си, които са в семействата им от години, предавани на поколенията, като заявяват, че те са обсебени от духове.

Легендите разказват, че

Ако призрак, или някоя изгубена душа броди из дома

през нощта, огледалото ще я улови.

Един стар Voodoo начин за улавяне на призрак, е да се постави огледало на вратата на спалнята. И когато духът си помисли, че това е врата, влиза в огледалото и така остава завинаги там, изгубвайки се в отразените в огледалото стаи.

Страхът от огледала вероятно е възникнал още от времето, когато първите хора са видели своите отражения във водна повърхност и са изпитали шока да видиш някой, или нещо. Тогава се е вярвало, че ако духът в отражението се нарани, това ще се случи и на теб самия.

Също така, от древни времена за огледалата се смята, че имат магически сили, включително и силата да предсказват бъдещето.

Оттам и вярването, че

Ако се счупи огледало,

беди и нещастия ще застигнат тази, който последен се е оглеждал в него.

Ако в огледалото видите хора, които познавате, но те са починали, ако никога дотогава не сте ги виждали там, бъдете спокойни. Може би те просто се опитват да ви предупредят за нещо. Попитайте ги нещо точно в полунощ.

Те ще ви отговорят.

Не приемайте за подарък огледало

Наистина не трябва да се подаряват огледала по какъвто и да е повод. Това е лоша поличба. Ние сме писали наистина, че огледалото винаги пази верността на своя първи притежател – дори само докато го е купил от магазина и ви го е подарил. Затова част от енергията на човека, получил подаръка, се транспортира от огледалото към този, който го е подарил. Наистина много коварно. Огледалото лесно „изпива” жизнените сили на спящ човек, чието биополе в този момент е в отпуснато, разслабено състояние. Това води до упадък на силите, до депресия и болести. Ненапразно народната мъдрост съветва да не се слага огледало в спалнята: то „краде” енергията на любовта, отслабва семейните възли и в края на краищата може да доведе дори до развод. Вие можете да се избавите от нежелания подарък – можете да отидете до течаща вода и да измиете от огледалото всички негативи, като изречете думите:

„Всичко лошо да отиде във водата!”. А можете просто да се освободите от него – поставете го в някакъв тъмен ъгъл или го занесете на вилата, но преди това всяка неделя го прочиствайте със свещи и светена вода.

Дама Пика и нейната история

За Татяна Пенева

Прочети още

радиестезия, гадаене с махало и багети,

Радиестезия и работа с махало и багети. Радиестезисти в България. Уроци

Уроци по радиестезия, работа с махало и с багети. Кои са добрите радиестезисти в България? …

2 Мнения

  1. Вярно ли е, че когато погледнеш в огледалото точно в полунощ и попиташ духовете за нещо, огледалото може да те погълне? Питам се защото в тази статия пише точно това, че те съдържат големи магически сили, че дори да те погълнат и да останеш там за цяла вечност?!

    • Чудеса.НЕТ

      В чисто физически смисъл не е възможно да те погълне, но душата ти може да потъне вътре и да откачиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *