Учени откриха ново доказателство за библейския потоп

Руските учени откриват доказателство за библейския потоп от времето на Ной в дъното на най-дълбоката дупка в света на Колския полуостров

Руските учени изкопаха най-дълбоката дупка в света и откриха води на дъното, с които се изяснява самият голям библейски потоп и историята с ковчега на Ной. С това се обяснява самото събитие и се опровергава мита, че Земята се състои от сухи, скалисти пластове, както се твърдеше досега. Водите от библейския потоп, както се изразяват учените, открити на дъното на дупката, обясняват стиховете от Библията, които описват потопа и че земните недра се пропукали и оттам е излязла вода, която заедно с водите от дъжда са покрили земната повърхност.

Сондажът на Колския полуостров, където руските учен поставиха световен рекорд – достигнаха 12, 226 км дълбочина.

Сондажът на Колския полуостров, където руските учен поставиха световен рекорд – достигнаха 12, 226 км дълбочина.

Сондажът на Колския полуостров е успял да достигне дълбочина само 12 226 метра, преди да спрат работата, поради износване на техниката и затова че е морално остаряла. Освен това са се случили и някои аварии, счупвания на сондата, като най-голямата авария е станала през септември 1984 г., когато е постигната дълбочина малко над 12 км. и след това не са успели повече да продължат с нормални темпове, въпреки опитите на специалистите. Така през 1990 г. е постигната максималната дълбочина, а след 2 години проектът е замразен, защото става ясно, че няма да могат да продължат да дълбаят по-надолу. В началото са имали за цел да достигнат 15 км. дълбочина, когато са започнали строежа на площадката за сондата през 1970 година. През 2008 г. проектът е окончателно прекратен и оборудването демонтирано.

Ковчегът (корабът) на Ной и големия библейски потоп.

Ковчегът (корабът) на Ной и големия библейски потоп.

Във видео клипа за самото постижение на съветските учени със сондажа поставил световен рекорд от 12 226 метра, се казва, че работата била блокирана от една тайна сила и продължава с това, че там бил входът за ада, пише сайтът express.co.uk. Преди години беше писано, че от там са били чути викове на хора, които са на вечни мъки в огнения пъкъл и даже и сега има клипове със звуците от дъното на сондажа. Няма нищо подобно, това са само слухове гонещи сензация и особено с цел да заблудят хората, че има огнен ад за умрелите веднага след смъртта, където те са на вечни мъки.

Много убедителен слух за закриване на проекта остава и до днес – че учените се уплашили, когато те „пробили в ада“ и „чули виковете от измъчвани души“.

Weekly World News съобщава, че Джон Мерит, предполагаем бригадир в голяма петролна компания на Запад, е казал, че там, където пускали тяхната сонда бил видял демон със собствените си очи, иначе нямало да го повярва. Това са редовните глупости и лъжи за манипулации на хората, за да ги отклоняват от истината. Изобщо не им вярвайте, доверете се на здравия разум и на Библията.

След потопа.

След потопа.

Тука можем само да обясним, че в Библията под думата ”ад” се има пред вид мястото, където се погребват мъртвите или гроб, като е употребена еврейската дума ”шеол”. Разбирането за вечни мъки в ада или в пъкъла не е това, което се предлага от Католическата църква, а в Библията ясно е писано, че ще дойде време, когато ще настъпи Второто пришествие на Исус, при което ще бъдат възкресени тези хора, които са вярвали в Бога, според начина описан в Библията, а не по човешки предания и по ученията на официалните църкви. За огнения пъкъл пише в последните глави на Библията и по-точно в Откровение глава 19 стих 20 и в следващата глава, съвсем накратко се казва, че този огън няма да е вечен, а за кратко време. Писано е, че има първо възкресение за одобрените за спасение, които ще живеят вечно, и второ възкресение за съд, само за кратко време и т. н..

Точно срещу тези важни за нас и за бъдещето библейски учения са насочени тези слухове, че са били чути гласове от ада и че в дъното на сондажа е бил входът към огнения ад, където били наказвани невярващите и непокаяните хора, заедно с демоните. Затова според измислената конспиративна теория за сондажа на полуостров Кола, някаква сила била спряла проекта, чуването на гласове от ада и други подобни, които са абсолютни глупости и слухове, за да подмамят наивните хора, които не четат Библията и да ги омотаят с фалшиви учения и човешки предания, за да бъдат мамени и да загубят вечния живот, който Бог им предлага даром при условие, ако вярват в Исус.

Във видеото за библейския потоп е обяснено установеното мнение за строежа на земните недра – земна кора, мантия и ядро. Дали се е оказало погрешно от геоложките разкопки, но подробностите ще изясняват самите учени. Те бяха шокирани да открият, че вместо очакваните пластове, са открити сухи, плътни скални маси и огромни количества вода. По време на сондажа на около 7 км. дълбочина са открити фосили на планктон и други неща, а по надолу, където температурата стига до 120 градуса и още до самото дъно тя е 180 градуса, те били изненадани, да открият и наличието на вода.

Издателите на видеоклипа, Plano Existential, твърдят, че това е доказателство за библейския потоп и че историята на Ной е реалност – и че придошлите води са се просмукали и потънали в земните пластове, до такава голяма дълбочина от 12 километра. До достигането й от сондата се вземат проби и са открити хелий, водород, азот и въглероден двуокис в джобове във вътрешността на земните недра, които учените са смятали досега за невъзможни.

Учени откриха ново доказателство за библейския потоп.

Учени откриха ново доказателство за библейския потоп.

Библейската история за потопа и за Ной е смущавала теолозите в продължение на векове и не на последно място сред въпросите е бил и този: „какво се е случило с водите, които заляха земята“ – къде точно са се отдалечили или са се пропили в земята?

Сега някои християни вярват, че откриването на вода под земята обяснява и дава достоверност на историята на наводнения не като алегория, а като историческо събитие.

В клипа за библейския потоп се казва , че никой не е пробил в мантията или в земната кора, така че няма наблюдения за това, какво има под кората.

В библейската книга Битие се казва, че когато започнал потопът, се разпукали всичките извори на голямата бездна и от небето е валял дъжд 40 дни. Скалата от сондажа не е била пореста, но е имало вода там, откъдето били взети пробите, в подкрепа на твърдението, че е имало голямо наводнение, потоп, покриващ цялата земя.

Тази информация от научния свят, може само да утвърди нашата вяра в Бога и в достоверността на Библията, което е важно за нашето спасение. Има и други научни източници за археологически разкопки и други открития, които потвърждават, че Библията е истина и трябва правилно да се разбира, за да бъдем в ред в отношенията си с Бога.

Вижте клиповете и тези статии, обясняващи важните неща за нас и значението на 10-те Божи заповеди, съботата и вестите за нашето време от Библията – ТУК и още една – ТУК.

Учени откриха ново доказателство за библейския потоп
2.3 (46.67%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *