Новогодишните обещания на прага на настъпващата година са класика в жанра, както и хроничното им неспазване

Но вместо всяка година да правим новогодишни обещания, защо не се замислим какви са истинските причини да не можем да ги изпълним.

Само 4% от хората спазват новогодишните обещания

Само 4% от хората спазват новогодишните обещания

Знаете ли, че само 4% от хората успяват да спазят обещаното към самите себе си в първите минути на Новата година?
Изминаха първите дни от година и повечето хора вече са забравили за новогодишните си обещания, други вече са под силен стрес, че отново ще се провалят, трети стискат зъби и смятат, че този път ще успеят къде на инат, къде с доза късмет. Но защо не погледнем зад самите обещание, за да разберем какво не е наред:

1. Фокусираме се върху крайния резултат

Не целта е това, което си струва, а самият Път. Достигането до целта не носи това удовлетворение, което искаме. Това е така, защото фокусирайте се изцяло върху целта, пропускаме това, което ни се случва по пътя към постигането й. Губим смисъла, омайваме се от успеха и дотолкова сме завладени от постигането й, че изобщо не обръщаме внимание как сме стигнали до там.
Ключът е в това наистина да усещаме и вкусваме всяка крачка – планирайте пътя си, вървете към целта с удоволствие, като се наслаждавате на всеки миг. Истината е, че животът ни се състои от низ от мигове, които започват тук и сега и се случват всеки ден. Да гледаме в бъдещето към Целта, означава да пренебрегваме живота.

2. Гоним крайни срокове, не полезни навици

Когато не видим резултата толкова бързо, колкото ни се иска се отказваме, с чистотата съвест, че сме опитали. Фокусираме се върху определено време, за което трябва да се случи нещо, без да се замисляме, че ще бъде много по-добре да си създадем полезни навици, не крайни срокове. Навиците, които създадем с времето ще ни отведат към целта много по-сигурно от сроковете. Човек има нужда от минимум 21 дни, за да си създаде нов навик. НЕ забравяйте това!

нумерология

новогодишните обещания 3. Фокусираме се върху това, което НЕ искаме, не върху това, което ИСКАМЕ

„Това, на което се противим не само остава, но и се увеличава“ е казал Карл Юнг. Има универсални Вселенски закони, според които това, което упорито не искаме идва при нас. Мислейки за това, което не искаме ние му даваме силата да продължи да съществува и дори да расте. Когато наистина искате нещо, първо повярвайте в него, след това визуализирайте как вече го имате и след това го пуснете, не му позволявайте да ви обсеби. И след това идва нещо, което твърде често се забравя – да предприемете действия! Позволете на Вселената да разбере, че сте готови да го получите.

4. Повтаряме все един и същ модел на поведение

Хората са същества на навика и в следствие на това повтаряме историите си постоянно. Вярванията ни за самите себе си и света са инструментите, с които пишем и пренаписваме историята си. Мислите и действията в определена посока създават модели в съзнанието ни, които не могат да се променят лесно. Ако искаме да ги променим, трябва да започнем да създаваме нови модели. Ако вярвате, че сте човек, който винаги закъснява, защо не си направите труда за промените това вярване!?
5. Разчитаме на волята, за да осъществим новогодишните си обещания
Проблемът с волята е, че е доста променлива величина. Да, човек може да направи чудеса със силата на волята, но за да постигне нещата, които иска трябва да приложи друг начин – да се вгледаме в себе си и да видим дали това, към което се стремим не противоречи на вярванията и ценностите ни и ако е така, дали не трябва да променим първо тях и след това да се насочим към целта си.

5. Целим се прекалено високо!

Често пъти искаме прекалено много от себе си, поставяме си нереалистични цели. Вековните дървета не стават такива за ден, месец или година. Каквото и да искате, първо си дайте сметка дали поставените цели не противоречат на начина, по който живеете в момента и дали не е нужно да направите по-дълбоки промени преди да ги постигнете.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: