Един ден се замислих за това от колко години вече работя в една и съща фирма.

Мислих също и как работната ми заплата не се беше вдигнала особено, нито пък се беше променила заеманата от мен длъжност. Аз продължавах да бъда все същия служител, който сякаш робува на една и съща фирма, без да има право за нещо по – добро. От този ден мисълта за тази безперспективност не ми даваше мира, докато една вечер просто си казах „Аз заслужавам повече!“

На следващия ден се захванах да си търся работа. Включих лаптопа и започнах да разглеждам сайтовете за работа. Обърнах внимание на това колко много са улеснени потребителите в търсенето. Най-скорошните обяви за работа обикновено излизаха на началната страница на сайта, но също така имаше и търсачка. Чрез търсачката можех да направя така, че в резултатите от търсенето да излизат обяви за работа само от определени градове.

Можех например да търся работа в Бургас или работа във Варна, както и в областните им населени места или пък, както в моя случай, да разглеждам обявите за работа в София.

Първото и най-важно нещо, което трябваше да направя във всеки от сайтовете за работа, беше да попълня данните си в бланка за CV. Всичко беше много опростено и беше много лесно да попълня нужната информация. След това имах възможност да кандидатствам за коя да е от обявите за работа, като изпратя автобиографията ми на съответната фирма.

нумерология

На другия ден вече получих едно обаждане с покана за интервю.

rabota-03Не без известно притеснение, тъй като не бях се явявал от години, отидох на първото. Интервюиращият ми се стори много любезен, но предложението не ми се хареса и се отказах от работата.

На път за вкъщи получих още едно обаждане – отново за интервю. Когато се видях за първи път лично с моя настоящ работодател, веднага разбрах, че това е точната работа за мен. И не се излъгах. Радостен съм, че тогава проявих решителност, за да мога днес да съм част от един изключителен колектив.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: