Нов невидим щит около Земята е открит, който ни предпазва от космическите лъчения

Учени са открили нов невидим щит обгръщащ Земята и който ни предпазва от високо енергийните космически електрони ”убийци”

Учените са открили неизвестен досега невидим щит на около 7200 мили над Земята, който обгръща нашата планета и ни помага да бъдем предпазени от вредните, супер бързи електрони „убийци“. Този щит е стил „Стар Трек“, тъй като наподобява този в научнофантастичния филм, и закриля астронавтите от облъчване и да се изпържат нашите спътници.

Както е описано в списание Nature, тази невидима бариера се намира в радиационните пояси на Ван Алън. Това са два пръстена с форма на понички около нашата планета, които се простират до 40 000 километра над Земята. Вътрешната зона е пълна с високоенергийни протони, докато външната зона е доминирана от високоенергийни електрони.

Защитният щит е бил открит, след като учени от университета в Колорадо Боулдър анализирали почти две години данни, събрани от космическия кораб на НАСА, „Ван Ален“, който се движи в орбита около пръстените, за да наблюдава поведението на високоенергийните електрони в тази област.

Данните разкриват остра граница в самия вътрешен край на външния пояс, който изглежда се отклонява от входящите силно заредени електрони, наречени ултарелативистични  (ultrarelativistic) електрони. Тези частици се движат около Земята със скорост приблизително 160 000 километра в секунда. Предполага се, че тези електрони правят гладък преход и постепенно се вливат в горната атмосфера, преди да бъдат унищожени от сблъсъци с въздушните молекули. Въпреки това, за тяхна голяма изненада, благодарение на открития невидим щит, вместо това се наблюдава остро прекъсване.

„Това е почти като сблъскване на електроните в препятствие подобно на стъклена стена в космоса“, каза ръководителят на изследването професор Даниел Бейкър в съобщение. „Подобно на щитовете, създадени от силовите полета във филма Стар Трек, които бяха използвани за отблъскване на извънземни оръжия, виждаме невидим щит, който блокира тези електрони. Това е изключително озадачаващо явление. “

С цел да се опитат да идентифицират тази загадъчна сила, изследователите разгледали няколко различни сценария, които биха могли да генерират и поддържат такава бариера. Те смятат, че магнитните полеви линии на Земята могат някак си да уловят електроните на място или че радиосигналите от човешките устройства на Земята биха могли по някакъв начин да разсейват електроните. Но с това, което са видели, нито едно от тези обяснения не са намерили смисъл.

Вместо това те предполагат, че облак студен, електрически зареден газ, известен като плазмасфера, може да играе съществена роля. Този гигантски облак започва само на 600 мили над Земята, но се простира на хиляди километри във външната зона с висока енергия, доминирана от електрони от пояса на Ван Алън. Те предлагат, че нискочестотните електромагнитни вълни в облака, които произвеждат феноменалния звук, доловим само  стехника, известен като „плазмасферично съскане“, могат да разпръскват електроните на границата на безопасно разстояние от Земята.

Екипът обаче не мисли, че историята завършва там и очаква да намери повече парчета в пъзела в бъдеще. ”Мисля, че ключът тук е да наблюдаваме района с изключителни детайли – каза Бейкър, – което можем да направим чрез мощните инструменти на сондите на Ван Алън.” професор Даниел Бейкър ръководи изследването от Университета на Колорадо Боулдър, Nature, Tech Times and LA Times, пише в сайта iflscience.com.

Първоначалният Божий промисъл е бил да създаде един свят, който да е идеално място за живеене за човека, живите същества и растенията и го е направил. Съвременните учени доказват чрез изследвания и математически анализи, че климатът на Земята след сътворението описано в Библията и до потопа е бил идеален. Температурата е била подходяща за живеене и навсякъде еднаква. Цялата Земя е била под защита от подобни щитове като открития невидим щит и дори и други, които ги няма сега, от всякакви вредни космически лъчения и ултравиолетови лъчи на 100%.

Нов невидим щит около Земята е открит, който ни предпазва от космическите лъчения.

Нов невидим щит около Земята е открит, който ни предпазва от космическите лъчения.

За всичко това Бог се е погрижил при сътворението за нас, но сме го загубили чрез грехопадението и последвалото продължило непослушание на Божията воля и Неговите заповеди, които са дадени за наше добро. Поради това се е наложило след хиляди години след сътворението Бог да изпрати своя Син да бъде пожертван за нашето спасение, и да можем чрез Него да получим дара на вечния живот.

В следните клипове се говори повече за Земята, за сътворението и за Библията, което е добре да знаем, също и тези статии по важни съвременни въпроси – ТУК и ТУК. Поредицата Симфония на сътворението е в 6 епизода.

Нов невидим щит около Земята е открит, който ни предпазва от космическите лъчения
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *