След 3 години Луната става японска

Японски самураи превземат Луната до 2018 г. с нова технология за прецизно и меко приземяване на ракети – пише „България днес”. Високотехнологичната страна от Далечния изток придвижи плана си за инвазия на естествения спътник на Земята, който започва с изстрелване на космическия апарат „Епсилон”. Работещата на твърдо гориво свръхмодерна машина на инженерите от Японската агенция за изследване на Космоса (JAXA) ще полети извън орбита след 3 години – отбелязва изданието.
Проектът е изложен вече пред експертна комисия и ако бъде одобрен, министерството на науката ще отправи искане към правителството в Токио за финансирането му. Неофициално се говори, че премиерът националист Шиндзо Абе е очарован от идеята страната му да стане едва четвъртата след САЩ, Русия и Китай, която достига лунната повърхност, и е готов да развърже кесията за реализация на заветната цел на човечеството – инвазия на Луната.
„Когато тази експедиция бъде реализирана, ще започнем втория етап от проекта, а той е изследването на Марс” – категорични са учените от японската агенция.
moon-luna-snimka1Техните предишни опити за приземяване търпят провал, тъй като не уцелват зоната, определена за кацане. Сега разработената от тях технология SLIM трябва да насочи космическия апарат с точност до 100 метра в зоната на приземяване, като кацне изключително меко.
През 2007 година агенцията изстреля лунния спътник „Кагуя”, който засне изображения на кратери и други форми на лунната повърхност. Събраните тогава данни позволяват определяне мястото за инвазия през 2018 г. „Кагуя” откри падина в повърхността на Луната с диаметър 60 метра и дълбочина 81 метра. Тя се смята за подходящ район за изграждане на лунна база в бъдеще и е потенциално място за кацане на експедицията след 3 години – твърди изданието.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: