Група учени от Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс, изненадващо получи доказателства за съществуването на огромен океан под повърхността на нашата планета, който по всяка вероятност е главният източник на вода за всички надземни водни басейни по света

Огромният подземен резервоар се намира на дълбочина от около 660 км, а водата, достатъчна да запълни океаните на Земята три пъти, е скрита в минерал, наречен ригвудит.

Геофизикът Стивън Джейкъбсън, който е ръководител на любопитното проучване, заявява, че по всяка вероятност водата идва отвътре и е тласкана към повърхността на нашата планета от геоложка активност, а не е доставена от ледени комети, сблъскали се със Земята в периода на нейното формиране преди милиарди години.

планета

Група учени от Северозападния университет в Илинойс, изненадващо получи доказателства за съществуването на огромен океан под повърхността на нашата планета

„Геоложките процеси на повърхността на нашата планета, като например земетресения или изригващи вулкани, са израз на това, което се случва във вътрешността ѝ. Смятам, че най-после имаме доказателства за целия воден цикъл на Земята, което може да обясни огромното количество вода в течно състояние на повърхността. Учените издирват тази липсваща подземна вода в продължение на десетилетия“, заявява Джейкъбсън.

нумерология

Джейкъбсън и неговите колеги от Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс, са първите, които предоставят преки доказателства за наличие на вода, уловена в редки минерали, в т.нар. преходна зона в мантията, намираща се на дълбочина между 410 и 660 км под повърхността на нашата планета.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: