Науката не е всемогъща, колкото и невъзможно да изглежда това през 2014 година

Има въпроси, на които науката все още не може да отговори, а и рядко се сещаме да си ги задаваме, защото смятаме, че си имат логични отговори.

Има въпроси, на които науката все още не може да отговори

Има въпроси, на които науката все още не може да отговори

1. Как работи турболенцията?
Вярвате или не, науката все още не е наясно с точния принцип, по който работи турбуленцията. Айнщайн е казал „Надявам се преди да умра някой да ми разясни квантовата физика. А след смъртта, Бог да ми обясни турбуленцията“. Е, може би Айнщайн вече знае тайната, но ние тук на Земята – все още не я знаем. Химичните реакции, които се провеждат успоредно с високо налягане и екстремните условия във въздуха, правят трудно за изследователите да изучават точните условия, които предизвикват турбуленцията.
2. Защо мъркат котките?
В гърлото на котките няма орган, който да отговаря за мъркането им! Смята се ,че може би специфичният звук се дължи на спецификата на ларинкса при котките, но това е само теория за сега. Смята се, че котките мъркат само, когато са щастливи, но и това е спорен въпрос.
науката3. Защо жирафът има дълъг врат?
Много хора смятат, че дългият врат е предимство за жирафите, но за това няма научни доказателства. Една от теориите е, че дългият врат е бил необходим, за да се компенсират дългите крака, но тази теория няма стабилна научна основа.
4. От какво е предизвикана гравитацията?
Нютон става пионер в проучването на гравитацията още преди 350 години и вероятно повечето хора смятат, че този отговорът на този въпрос е описан надълго и нашироко в дебелите книги. Но колкото повече напредваме в науката, толкова по-сложен се оказва въпросът с гравитацията.
5. Какво представляват сънищата?
Колкото и естествено явление да ни се струват сънищата, оказва се, че това е едно от най-мистериозните явления. Според някой, това са просто образи, които нямат никакво значение, според други имат огромно значение, а според трети – това е най-точният израз на нашето подсъзнание, нещата, които не можем или не искаме да признаем. Всеки избира на какво точно да вярва, поне докато науката не разбере какъв точно механизмът им.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: