Населението на земята е обречено! (Твърденията на Стивън Хокинг )

Населението на земята е обречено, ако не успее да напусне планетата Земя

Населението на Земята е обречено на гибел, според астрофизикът Стивън Хокинг. Ако човечеството иска да иска да се съхрани в бъдеще трябва да намери възможност да напусне планетата Земя.

Стивън Хокинг, астрофизикът атеист

Стивън Хокинг, астрофизикът атеист

Според Стивън Хокинг  е възможно да са ни останали по-малко от около 200 години да се справим с въпроса, как да напуснем майката Земя.

В противен случай човешкият вид може да се загуби. Трудно ще бъде на човечеството да избегне катастрофи в близките стотина години.  Шансът ни е да успеем да намерим начин да се разпространим във Вселената.

Стивън Хокинг  смята, че земляните са застрашени от два вида катастрофи. Първият вид може сами да си създадем, като променим климата или  измислим биологично или ядрено оръжие.

Втората заплаха за хората идва от редица явления от Космоса. Ако астероид се сблъска със Земята ще унищожи голяма част от населението, а планетата ще стане негодна за живот. Особено опасни и разрушителни са високоенергийните гама-лъчи от някоя свръхнова намираща се не далеч от Млечния път.

Човечеството само може да се унищожи, чрез ядрено или биологично оръжие

Човечеството само може да се унищожи, чрез ядрено или биологично оръжие

Извънземни цивилизации също могат да застрашат населението на Земята. Нашествениците може да завладеят земните ресурси за свое ползване. Необходимо е да има някакъв резервен план, смята ученият.

Хокинг споделя, че изпращането на хора на Луната е променило бъдещето на човешката раса по начин, за който дори не подозираме. Пращането на хора на Луната ни позволява да гледаме под друг ъгъл на проблемите, отвътре и отвън.

Стивън Хокинг твърди, че дългосрочно погледнато бъдещето за населението на Земята е Космосът. Той се явява, като застраховка за живот, тъй като чрез колонизиране на други планети може да се спаси човешкия вид.

Хокинг предупреждава, че според него изкуствения интелект е възможно да означава край на човечеството.

В началото на 2015 г група учени и предприемачи изпращат открито писмо, в което обещават да се сложи началото на изследвания в областта на безопасността на изчислителните машини. Сред тях са Стивън Хокинг и Елън Мъск.

В писмото се предупреждава, че без никакви гаранции за развитието на „умните“ машини те могат да застрашат бъдещето на населението на Земята.

 

 

 

 

 

Населението на земята е обречено! (Твърденията на Стивън Хокинг )
3 (60%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Населението на земята е обречено! (Твърденията на Стивън Хокинг )

  1. KOЙ му ги диктува на тоя кукундрел? Това са манипулации на болни мозъци. Ако последните са наистина загрижени за клетата ни планета, много неща могат да се направят.

  2. Много удобни предсказания. Хора, напуснете планетата доброволно, че да се настанят други. Ама можело да загинем от туй-онуй, все едно ако излезем в Космоса или идем другаде, не може да загинем. Сънят на разума раждал чудовища. А какво ли ражда сънят на чудовищата?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *