Най-странните традиции в света (Снимки)

Най-странните традиции, които се практикуват до днес са на различни племена по света

Най-странните традиции в света принадлежат на различни племена. Историята познава много традиции и обичаи, които са плод на сливане на няколко култури, но съществуват и такива, които са толкова уникални, че ни стряскат със своята екстремност. Предлагаме ви да се запознаете с най-странните и невероятни обичаи на племената в различни части на планетата.

Дискове, които се поставят на устнитеНай-странните традиции в света (Снимки)

Съвременният свят познава различни модификации, които се поставят на устните, но съвременният пиърсинг  бледнее пред тези дискове за устни, които са ползвали племената в Африка и в Америка.

Начинът за поставянето на дисковете на устните започва с направата на дупка на долната устна, в която се слага малък диск. За да се разшири достатъчно устата последователно се поставят все по-големи дискове. Има сличаи, когато същите дискове могат да се поставят и на ушите. Ако за първи път се срещате с подобно украшение е необходимо да се запознаете с размерите на тези дискове.

Започва с малък диск от около 1 см и после постепенно се достига до поставяне на диск с диаметър 10 см. З а сведение световният рекорд е 19.5 сантиметра.

В момента тази традиция се практикува от племената мурси и сурма в Етиопия.

БелязванеНай-странните традиции в света (Снимки)

Подобно на съвременните татуировки белязването е нещо доста обикновено, но в пъти по-жестоко. Белязването на кожата представлява нараняването й така, че после белезите да станат на някаква картинка. За нараняване на кожата се използват драскане, изгаряне или нарязване и целта е белезите да станат по-видими след, като зарастнат.

Този ритуал се практикува от племената в Папуа, Нова Гвинея, като може да се нареже кожата по гърба, задните части, гърдите. Наричат го крокодилско белязване и то може да продължи няколко седмици.

Ръкавици пълни с мравкиНай-странните традиции в света (Снимки)

В традициите за посвещаване първо място е отредено на ръкавиците , напълнени с мравки. Бразилското племе Сатере-Мауи използва за целта мравки-куршуми. Мравката-куршум има много силно жило, което е отровно. Болката от ужилването е толкова силна, че може да се сравни с болката при прострелване, оттам е и името на този вид мравки.

Племето Сатере-Мауи изработва специални ръкавици, от вътрешната страна, на които са преплетени стотици мравки. За да се изпълни ритуала, човек трябва да издържи 10 минути, като е поставил ръката си вътре. Ръката се парализира от отровата, а болката е невероятна и дълго след това не преминава.

Ритуалът се повтаря 20 пъти, за да може посветеният да стане „истински мъж“.

Гривни, които се поставят на вратаНай-странните традиции в света (Снимки)

Този ритуал се практикува от жените на племето Кайан в Бурма. Жените от племето, които от най-дълго време носят тези гривни, могат да се окичат на врата с над 20 гривни, които се поставят една над друга.

Жените Кайан започват още от детството си с 5-10 гривни и когато свикнат с тях, поставят все нови и нови. Някои от жените никога не са сваляли гривните и се говори сред местното племе, че ако ги свалят вратовете им ще се счупят под тежестта на главите им.

Наистина странни традиции.

Най-странните традиции в света (Снимки)
3.5 (70%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *