Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Най странните традиции в света (Снимки)

Най-странните традиции в света (Снимки)

Най-странните традиции, които се практикуват до днес са на различни племена по света

Най-странните традиции в света принадлежат на различни племена. Историята познава много традиции и обичаи, които са плод на сливане на няколко култури, но съществуват и такива, които са толкова уникални, че ни стряскат със своята екстремност. Предлагаме ви да се запознаете с най-странните и невероятни обичаи на племената в различни части на планетата.

Дискове, които се поставят на устнитеНай-странните традиции в света (Снимки)

Съвременният свят познава различни модификации, които се поставят на устните, но съвременният пиърсинг  бледнее пред тези дискове за устни, които са ползвали племената в Африка и в Америка.

Начинът за поставянето на дисковете на устните започва с направата на дупка на долната устна, в която се слага малък диск. За да се разшири достатъчно устата последователно се поставят все по-големи дискове. Има сличаи, когато същите дискове могат да се поставят и на ушите. Ако за първи път се срещате с подобно украшение е необходимо да се запознаете с размерите на тези дискове.

Започва с малък диск от около 1 см и после постепенно се достига до поставяне на диск с диаметър 10 см. З а сведение световният рекорд е 19.5 сантиметра.

В момента тази традиция се практикува от племената мурси и сурма в Етиопия.

БелязванеНай-странните традиции в света (Снимки)

Подобно на съвременните татуировки белязването е нещо доста обикновено, но в пъти по-жестоко. Белязването на кожата представлява нараняването й така, че после белезите да станат на някаква картинка. За нараняване на кожата се използват драскане, изгаряне или нарязване и целта е белезите да станат по-видими след, като зарастнат.

Този ритуал се практикува от племената в Папуа, Нова Гвинея, като може да се нареже кожата по гърба, задните части, гърдите. Наричат го крокодилско белязване и то може да продължи няколко седмици.

Ръкавици пълни с мравкиНай-странните традиции в света (Снимки)

В традициите за посвещаване първо място е отредено на ръкавиците , напълнени с мравки. Бразилското племе Сатере-Мауи използва за целта мравки-куршуми. Мравката-куршум има много силно жило, което е отровно. Болката от ужилването е толкова силна, че може да се сравни с болката при прострелване, оттам е и името на този вид мравки.

Племето Сатере-Мауи изработва специални ръкавици, от вътрешната страна, на които са преплетени стотици мравки. За да се изпълни ритуала, човек трябва да издържи 10 минути, като е поставил ръката си вътре. Ръката се парализира от отровата, а болката е невероятна и дълго след това не преминава.

Ритуалът се повтаря 20 пъти, за да може посветеният да стане „истински мъж“.

Гривни, които се поставят на вратаНай-странните традиции в света (Снимки)

Този ритуал се практикува от жените на племето Кайан в Бурма. Жените от племето, които от най-дълго време носят тези гривни, могат да се окичат на врата с над 20 гривни, които се поставят една над друга.

Жените Кайан започват още от детството си с 5-10 гривни и когато свикнат с тях, поставят все нови и нови. Някои от жените никога не са сваляли гривните и се говори сред местното племе, че ако ги свалят вратовете им ще се счупят под тежестта на главите им.

Наистина странни традиции.

За Лиза Стоилова

Прочети още

Безплатно гледане на карти за любов

Гледане на карти за любов. Гадаене с обикновени карти, Ангелски карти и таро за отношения

Безплатно гледане на карти за любов е това, което сами си направите. Лесни начини за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *