Ясновидката Маг Джиляна, гадател

лековити места в българия, интересни
Хухла е едно то най-загадъчните места в България

ТОП 3 на най-интересните и лековити места в България, за които не знаете (ГАЛЕРИЯ)

Трудно може да се направи изчерпателна класация на най-загадъчните и лековити места в България

За  най-загадъчните места в България се смятат дупката в Царичина, къщата в село Мусачево, която се смята за прокълната и видинското село Шишенци, за което се смята, че се обитава от духовете избити сватбари. Но това далеч не са единствените, нито пък най-интересните…

Хухла е едно то най-загадъчните места в България
Хухла е едно то най-загадъчните места в България

1. Мистериите на Хухла

Село Хухла се намира близо до Ивайловград и крие в подножието си една от най-големите загадки у нас. Цял подземе град се крие там, според местните хора, но къде е входът към този мистериозен лабиринт, все още никой не знае.

Водопадът под върха "Свети Илия"
Водопадът под върха “Свети Илия”

Мястото притежава уникален енергиен заряд и още преди 12 века траките правят тук светилище. Местните се кълнат, че тук магнитното поле е по-различно и лековите. Малкото посветени в тайните на това загадъчно място казват, че страните не е достигнала още до момента, в който да й бъде разкрита тайната на подземния град в Хухла.

Стар лечебен кладенец на върха на хълма е познат с изцеряващата си сила от векове. Смята се, водопад намиращ се под върха „Свети Илия“ е входът на подземния град, но това не е доказано все още. Видео за Хухла вижте по-долу!

Бегликташ
Бегликташ

2. Бегликташ , мястото където снегът не се задържа на земята

В източната част на Родопите се намира мистериозното каменно море, което наподобява женска утроба. Огромните менхири са белязани с „божествени стъпки“. Уникалната композиция от долмени е била древно тракийско селище, където според учените Майката Природа и Богът Слънце са представяли своя брак пред Бога. Тук компасите не могат да показват точните стойности, а снегът не се задържа върху магическите камъни. Сякаш духът на траките все още владее своето светилище.

Според родопчани, мястото е лековито и те често ходят там, за да се зареждат с положителна енергия.

Маркова механа
Маркова механа

3. Маркова механа

Смята се, че мястото, което се намира на около 600 метра от прохода Траянови врата е обитавано от самодиви. Покрай Маркова механа години наред хората са минавали за път към градовете – Самоков, Ихтиман и Костенец. Минавайки покрай крепостта, която датира от времето на Римската империя точно при здрачаване там се чува свистене. Тръгва слух, че това са самодиви, мистични и божествено красиви създания, които омайват закъснелите пътници и никой повече не ги вижда.

Вярва се, че човек може да се излекува от какво ли не, ако отиде там на място и попие от енергиите на тази местност. Хора, които са я посещавали, твърдят, че излъчването просто се усеща, а после дълго време се чувстват като заредени и им е по-леко. Болките изчезват, болестите лека-полека отшумяват.

Споделете и вие ТУК, ако можете да препоръчате подобни лековити места.

Първоначално публикувано на:03.12.2020 @ 18:24

За Ralica Ilieva

Прочети още

Медитация на Фред Пьопих върху знака на зодия Риби

Зодия Риби. От великодушие към любов | Фред Пьопих. Година на душата

Медитация на Фред Пьопих върху знака на зодия Риби и една от 12-те добродетели в …

Едно мнение

  1. Evgenia Dagher

    Чувала съм но не съм посещавала тези места, но затова пък чета „Чудеса“ за да чета сведенията които пишат и да се чудя на тези чудеса! Добре че сте Вие! Питам се, какво знаеме за България? Едно и две неща, а тя е пълна с много тайни и загадки! Ние се интересуваме от загадките по света, а нашите загадки оставяме на страна! Благодаря Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *