Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Най-дългата коса в света: nay-dalgata-kosa-v-sveta-3

РЕКОРД! Виж кой има най-дългата коса в света (СНИМКИ+ВИДЕО)

Най-дългата коса в света. За титлата спорят няколко жени и един мъж, но кандидати продължават да излизат от различни държави и полове.

Жени с най-дълга коса

Китайката Си Куипинг успя да отгледа най-дългата коса в света и да влезе в Книгата на рекордите на Гинес. По време на появата на записа в Книгата на рекордите на Гинес дължината на косата й достига 562 см. Това се случва преди почти десет години. В момента Си Куипинг е на 54 години и за последно се подстригва като малко момиченце преди повече от 42 години.

nay-dalgata-kosa-v-sveta-1
Xi Quiping

Заслужава да се спомене и възрастната американка Аша Мандела. Друг рекорд също е свързан с дължината на косата – тя има най-дългите плитки. През 2008 г., като правят измерванията, представители на книгата на Гинес установяват, че дължината на плитките на Аша достига 594 см. За сплитането им използва специален уред за плитки.

nay-dalgata-kosa-v-sveta-2
Аша Мандела

Американката започна да пуска косата си преди повече от 30 години. Аша мие косата си веднъж седмично. Тя използва 6 бутилки шампоан наведнъж, а косата й изсъхва 2 дни. Веднага след измиване къдриците на Аша тежат почти 11 кг. Поради това гръбначният стълб на жената е бил леко изкривен.

Виетнамецът Тран Ван Хей

има най-дългата естествена коса в света – цели 6,8 метра и тежи 9 килограма, колкото питон

Рекордът с най-дългата коса в света 72-годишният виетнамец Тран Ван Хей е постигнал, след като в продължение на 50 години не се е подстигвал.

най-дългата коса в света
6,8 метра е най-дългата коса в света!

Предишният рекордьор бе от Китай – едва 5 метра и 63 сантиметра дължина е отбелязано в Книгата за рекордите Гинес за косата на китайския гражданин Хай Кюпинг, на когото през 2004 година е признат предишния официален рекорд.

Сегашният носител на най-дългата коса в света е най-обикновен билкар от провинция Киен Гиан. Както разказва неговата съпруга Нгуен Тхи Хоа, той престанал да се подстригва преди около 50 години, защото при всяко намаляване на косата, се разболявал.

най-дългата коса в света
Виетнамецът Тран Ван Хей има най-дългата коса в света

Да се поддържа толкова дълга коса не е лесно, но за това той не използва никакви химикали, а само даровете на природата. Когато се развие огромната плитка, тя заприличва на питон.

 най-дългата коса в света
Косата на Тран Ван Хей изглежда като питон

За да запази косата си Тран Ван Хей почти не я разплита и злите езици твърдят, че той дори не я мие. Не е вярно това, но за да се справи с плитката колкото питон, му помага цялата фамилия, а иначе той си я носи завита в тюрбан върху главата.

 най-дългата коса в света
Виетнамецът има и мотоциклет, но каска няма как да сложи

Косата на виетнамеца му е създавала доста неудобства през годините, но той продължава да си я пази. Заради нея той не може да използва и книжката си за мотоциклет, защото не може по никакъв начин да нахлупи каска върху всичкото това чудо на главата си. Единственият начин за придвижване на дълго разстояние остава велосипеда.

 най-дългата коса в света
Така си почива и косата…

Когато видите как балансира с 9 килограмовата тежест на главата, тази почтена възраст трудно бихте му дали. Засега не се намира конкурент, който да грабне приза за най-дългата коса в света, разказва The Telegraph, позовавайки се на Vietnam News.

Видео:

Ето и още една кандидатка за титлата най-дългата коса в света:

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

Едно мнение

  1. Най-дългата коса в света има Рапунцел и точка по въпроса, главанаци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *