Кой е най-големият заек на света? (ВИДЕО)

Най-голямото зайче на света е Дарий, то е дълго 133 см и си хапва по цели 12 моркова на ден

Най-големият заек на света е Дарий. Той е представител на породата Континентален гигант. Неговите размери са смайващи – те достигат до тези на шестгодишно дете. Дарий е дълъг цели 133 см (от върха на нослето до опашката), съобщи в. „Дейли мейл”, цитиран от iNews.bg.

Дарий и заек с нормални размери

Дарий и заек с нормални размери. Огромен е, нали?

Дарий е само на 3 години. Той поддържа своята „идеална” гигантска форма с изяждането на 12 моркова на ден.

Дарий е притежател на титлата Най-голям заек в света за 2010 г. Тогава той подобри своя собствен рекорд, като се оказа, че е пораснал с 2,5 см от предишното претегляне през предходната година.

Гигантският заек е собственост на Анет Едуардс. Тя живее в град Уочестър, в Централна Англия. Анет се занимава от години с отглеждането на зайци от породата Континентален гигант. Оказва се, че Дарий е потомък на стар род от огромните зайци. Той е подобрил рекорда на своята 4-годишна майка Алис. Тя също като него тежи 22,200 кг, но е дълга само 99 см.

Титлата Най-голям заек в света е носел и дядото на Дарий и баша на Алис – Роберто. Той достигнал ръст от 106,7 см и е „поел” титлата от неговия предшественик заекът Херман от Германия. Той е титулован през 2004 г. като влиза в Книгата за рекордите на Гинес.

През 2008 г. наследник на Херман става неговата трета партньорка Ейми, за която стопаните й разказват, че се наложило да я преместят от заешката клетка в колибата на куче, тъй като достигнала до поразяващите размери от 121,9 см.

Но за съжаление Ейми получила сърдечен удар на път за телевизионно шоу в Италия и издъхнала. Така нейното място в Книгата на рекордите на Гинес било заето от Алис.

Най-големият заек на света Дарий се е родил на 8 април. Той стана най-хубавият символ на големият християнски празник Великден.

Кой е най-големият заек на света? (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *