Тайната на древните мумии от Перу

Oткрити са древни мумии от Перу на полуостров Паракас, които са с необикновено удължени черепи

През 1925 г. Хулио Тельо провежда експедиция до полуостров Паракас, който е пустинен и няма никакъв живот на него, откакто съществуват хората в съседните места. Там са открити подземни камери издълбани до 7-8 метра. Те са изсечени в скалите и във всяка от тях има собствен изход към повърхността. В тях археолозите са намерили много мумии на хора облечени с бродирани цветни тъкани и всички те са от първото хилядолетие преди Христа.

Тайната на древните мумии от Перу

Тайната на древните мумии от Перу

След 2 години Тельо намира в близост до тези мумии цял могилен некропол с 429 мумии. Те били положени в камери направени от камък и неизпечени тухли и според изследването датират от 4-3 век преди Христа. В този могилен некропол, върху всяка могила археологът открива огнище оградено с камъни, за което се подразбира, че е предназначено за жертвоприношения и мумифициране на труповете. В тях са намерени различни оръжия, каменни брадви, украшения от злато и други интересни предмети

Най-интересни неща за археолозите са били тъкани, с които са били облечени труповете. Те представляват савани с дължина до 2,5 метра и широчина 1 метър. Тези тъкани са били изтъкани от вълна и имат орнаменти оцветени в жълто, зелено, синъо, червено и кафяво. Пред археолозите се е открил един свят изпълнен с птици, зверове, интересни страшилища и различни хора.

Интересното за полуостров Паракас е, че не е заселен и няма никакъв живот на него и не е ясно откъде са се взели тези мумии. Ученият смята, че това е бил параклис на древните инки, в който са погребвали видните жреци и вождове. Културата на погребаните жители има общо с другите култури от съседните места из Перу.

Интересното за откритите мумии от Перу е, че са с необичайно големи черепи, удължени отзад. Теглото им е с 60% по-голямо от обикновените черепи и с 25% по—обемисти. Това не може да се получи с обикновено пристягане на главата за деформирането му в желаната посока. При направените изследвания на ДНК на черепите се установило, че са на мутирали същества. За това може вече да се предполага само, че са с извънземен произход, но са със сигурност от времето след потопа, защото учените биха предположили, че са някакъв изчезнал човешки вид.

По този въпрос все още няма яснота, но на други места са намерени рисунки по скалите на местните жители инките изобразяващи хора живеещи заедно с динозаври и дори ги яздат. На други места са намерени вкаменелости на стъпки на човеци и на динозаври в един пласт – следователно от една епоха. Оттук следва да се направи заключението, че това са едни от многото факти в подкрепа на теорията за нашия произход според писаното в Библията, за интелигентен дизайнер, на нашия свят и за който се говори в лекцията в клипа. Такива находки има в Перу, но и из други места по света, които представляват аргументи в полза на креационизма.

Тайната на древните мумии от Перу
5 (100%) 5 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *