Феноменът на бебето-мумия, родено без явна бременност, ражда легендите за Децата на Дявола

През средните векове без колебание жени като мароканката Зара щяха да горят на кладата. И наистина са били изгаряни, а в пепелта на кладата „децата на Дявола“ оставали цели, свидетелстват записки от тъмното Средновековие.

Чисто медицинският проблем на бебето-мумия или „каменното бебе“, наречено литопедион, е извънматочната бременност. В медицината са описани около 200 такива случая. Най-древната находка е на 1000 години, открита при разкопки в САЩ. Първото описание на феномена е на арабския хирург Абу ал Казим, живял през XI век. През 1582 година френски хирург шокира с подробно описание от аутопсия на 68 годишна жена и бебето-мумия, останало в утробата й цели 40 години.

Бебе се превръща в литопедион, в случаите на гибел на плода, обикновено при извънматочна бременност, въпреки, че са намирани и при нормална бременност. В 99.99% чрез спонтанен аборт тялото на майката го изхвърля, но в случая организмът й го възприема като чуждо тяло. В резултат на защитната реакция става мумифицирането. В тъканите интензивно се натрупва калций и по този начин „каменното бебе“ може да престои с години. Както в последния случай с мароканката Зара, нейното 46-годишно вкаменено бебе-мумия е тежало 3,5 кг. Учени отбелязват едно сходство – варовитата вода в районите, където са живеели тези жени. При други обстоятелства, разлагането би предизвикало интоксикация и неминуема смърт.

нумерология

Феноменът на каменното дете или бебето-мумия съвсем не е бил толкова рядко явление през вековете, а като се вземе предвид липсата на медицински знания и помощ, става ясно и как са се появили вещиците -любовници на Дявола. Необичайното раждане на вкаменено дете, без жената да е явно бременна, е приписвано на Тъмните Сили. Детето на Дявола и майката-вещица са свършвали на кладата, а оцелялата в пламъците мумия, е подхранвала мистичния ужас от Сатаната.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: