Шайло е едно от трите момичета, родени със „Синдрома на Русалката“, които според медицината не трябваше да са живи, разкриха от mamita-bg.com тук>

През тези 10 години мъничкото момиче-русалка стана популярно по цял свят. Тя изуми и медиците, защото в стремежа си към живот успя да издържа повече от 150 операции. Детето е родено с изключително рядкото заболяване сиреномелия, предизвикващо срастване по краката по цялата им дължина.

Шайло 10 години се бори за живот

Такива случаи са изключително редки, но са съпроводени и с вътрешни дефекти на органите. На Шайло Пепин не само краката са срастнали по необичаен начин, но тя има само с един и то частично функциониращ бъбрек, няма част от дебелото черво и репродуктивни органи. Веднага след раждането лекарите прогнозирали, че детето едва ли ще преживее няколко часа, максимум ден-два.

Детето няма късмет с операция краката да бъдат разделени

Русалката Шайло Пепин цели десет години опровергава тези прогнози с чаровна усмивка и изключителна воля. Тя няма късмета успешно да бъдат разделени крачетата й с операция, както на някои други деца със сиреномелия.

нумерология

Малката русалка Шайло

Въпреки това, никой не гледаше на нея като на увредено дете. Жизнерадостната малка русалка има живот като всички свои връстници и в училище, в плувния басейн, посещава уроци по танци и се забавлява с приятели.

Шайло е дете като всички други в училище

Изпълнена с неподправен оптимизъм и жажда за живот, Шайло три години живя на хемодиализа, докато очаква трансплантация и стана пример за хиляди тежко болни. Трогателната съдба на малката русалка докосна сърцата на милиони, когато известната Опра Уинфри кани 10-годишната Шайло в своето шоу.

Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: