Интровертите се смятат за странни хора, които не се вписват в обществото

Повечето хора смятат интровертите за странни, защото не ги разбират, а те съставляват едва 25% от населението.

Вижте 10 от най-популярните митове за интровертите:

1. Интровертите не обичат да говорят

Това НЕ Е ВЯРНО!
Те просто не говорят, когато нямат какво да кажат. Те ненавиждат безсмислените разговори. Говорете с интроверт за нещо, което го интересува и няма да можете да му затворите устата с дни.

2. Интровертите са срамежливи

Срамежливостта няма нищо общо с това да си интроверт. Те не се страхуват от хората. За да общуват, те имат нужда от причина. Не могат да общуват само заради самото общуване.

3. Интровертите са груби

Те често не виждат причина да се вписват в общоприетите норми на общуване. Просто искат всички да са честни и открити. За съжаление, това не е приемливо в обществото, за това интровертите се чувстват притиснати, което ги изтощава.

4. Интровертите не харесват хората около себе си

Точно обратното! Интровертите силно ценят малкото приятели, които имат. Ако имате достатъчно късмет да имате интроверт за приятел, то той е ваш съюзник за цял живот. След като сте спечелили уважението му, то е за цял живот .

5. Интровертите не обичат да са показват на публични места

Интровертите просто не обичат да ходят на публични места за дълго време. Те също така искат да избегнат усложненията, които включват тези дейности. Възприемат опита и продължават нататък.

нумерология

6. Интровертите искат винаги да са сами

Те се чувстват чудесно със собствените си мисли. Мислят много и обичат да го правят. Обичат да разрешават загадки и пъзели. Но пък се чувстват ужасно самотни, ако няма с кого да споделят мислите си. Обичат да общуват с МАЛКО хора, но да го правят качествено.

7. Интровертите са странни

Те просто са индивидуалисти. Не следват тълпите. Предпочитат да живеят живота си по свой начин. Решенията им не се базират на нормите на обществото.

8. Интровертите са шантави маниаци

Интровертите са хора обърнати предимно навътре към себе си, които обръщат внимание на мислите и емоциите си. Това не означава, че са неспособни да обръщат внимание на случващото се около тях. Просто вътрешният им свят е по-стимулиращ.

9. Интровертите не знаят как да се забавляват и да се отпуснат

Те почиват у дома или сред природата, не на публични места. Не търсят тръпката и адреналина. Мозъците им са прекалено чувствителни към невространсмитера наречен допамин. Интровертите и екстровертите имат различни доминиращи невро-пътеки.

10. Интровертите могат да се „поправят“ и да станат екстроверти

Интровертите се смятат за странни хора, които не се вписват в обществото

Интровертите се смятат за странни хора, които не се вписват в обществото

Светът без интроверти би бил свят без учени, музиканти, артисти, поети, режисьори, лекари, математици, писатели и философи. Всъщност има много полезни неща, които екстровертите могат да научат от интровертите. Интровертите не могат да се „поправят“ и заслужават уважение за характера си и приноса към човешката раса.

Погледнете и ТУК:

Интроверт или екстроверт? Тест, признаци на интровертност и значение

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: