Аматьор следовател твърди, че е идентифицирал легендарния и мистичен сериен убиец Джак Изкормвача

Дали Джак Изкормвача е разкрит?

Дали Джак Изкормвача е разкрит?

Данните все още са далеч от категорични, но вече е обявено, че мистерията на Джак Изкормвача е разкрита.
Между 1881 и 1891 единадесет жени са жестоко убити в лондонският квартал Уайтчапъл. Смята се, че пет от тях са дело на един и същ убиец, наречен Джак Изкормвача, а останалите на имитатор.
Нови данни сочат, че е намерено ДНК свързващо убийствата с Аарон Козмински и по специално с това на Катрин Едоус.
Въпреки че убийствата са извършени преди повече от 100 години славата на Джак Изкормвача не угасва и все още с радва на обществен интерес.
След като гледа филма „От Ада“ бизнесменът Ръсел Едуардс е заинтригуван от неразкритите и най-вече от шала на Катрин Едоус, открит близо до тялото си. След като шалът бива тестван за ДНК се оказва, че по него има не само кръв, но и семенна течност. Въпреки че материалът бил твърде малко и разрушен от времето, микробиологът д-р Йари Лохелайнен използва специфичен метод за изследване, използващ съвпадение на митохондриална ДНК от кръвта на потомък на Едоус, при която се използва извличане на генетичен материал от плат.
Откритата ДНК съвпада с клетки от потомък на сестрата на Аарон Коминкси, който е бил един от основните заподозрени. Той е живеел в района на убийствата и е бил познат със сериозното си умствено заболяване и женомраство. Освен това убийствата на Джак Изкормвача спират, точно, когато е вкаран в клиника за душено болни.
Едуарсдс смята резултатите за категорични, но е избрал да публикува резултатите от изследването в книга, а не под формата на научна публикация.
ДНК пробите се един от най-точните начини за разрешаване на престъпления през последните години, но в случая специалистите са скептично настроение, тъй като пробата използвана за изследването е прекалено стара и не може да се смята за достатъчно надеждна.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: