Ясновидката Маг Джиляна, гадател

врата
Дарваз – мистериозната Врата на Ада, намираща се в Туркменистан, поднесе шокираща изненада, след като във вътрешността ѝ бяха открити бактерии, които очевидно не се страхуват да живеят сред заобикалящите ги пламъци

Мистериозната Врата за ада поднесе изключителна изненада

Дарваз – мистериозната Врата за ада, намираща се в Туркменистан, поднесе шокираща изненада, след като във вътрешността ѝ бяха открити бактерии, които очевидно не се страхуват да живеят сред заобикалящите ги пламъци

Необикновеното откритие в мистериозната Врата за ада е направено от известния канадски пътешественик и изследовател Джордж Корнис, който през месец ноември миналата година прониква в 30-метровата дупка, за да събере грунд от дъното, в който да се потърсят някакви форми на живот.

Корнис се спуска по въже в горящата Врата за ада, облечен в огнеупорен костюм и екипиран с кислороден апарат и специално оборудване. По-късно той описва преживяването си, оприличавайки го на огнен колизеум, в който се разнася подобното на рева на реактивен двигател бучене на горящия газ.

врата
Дарваз – мистериозната Врата на Ада, намираща се в Туркменистан, поднесе шокираща изненада, след като във вътрешността ѝ бяха открити бактерии, които очевидно не се страхуват да живеят сред заобикалящите ги пламъци

Изследователят успява да открие бактерии, живеещи в тази изключително негостоприемна среда, които не се срещат никъде другаде по повърхността на Земята. Тяхното откриване е изключително важно от гледна точка на астробиологията, тъй като условията на много от планетите извън Слънчевата система много напомнят на горящата Врата за ада в Туркменистан.

Дарваз се образува през далечната 1971 г., когато съветски геолози откриват природен газ в пустинята Каракум, който по-късно е запален от тях и вече над четири десетилетия продължава да гори, превръщайки се в една от най-големите природни атракции на Туркменистан.

За Константин Серафимов

Името ми е Константин Серафимов и съм част от екипа на Chudesa.net и Lekar.bg. Интригуват ме чудесата, които се случват в този невероятен свят, а здравната тематика ми е слабост.

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *