За никого днес не е тайна, че сънищата вещаят бъдещето както на отделния човек, род, град, така и на цялата държава.

Нашите бащи и деди също са вярвали в пророческата сила на съновиденията, за което съществуват многобройни свидетелства.

Във в. „Окултизъм и наука“ /бр. 49/1942 г. се разказва за странния сън на една най-обикновена българска селянка, чиито двама сина са по бойните полета по време на Балканската война.

На 10 октомври 1912 г. жената сънува локомотив, който се движи по релсов път в югоизточна посока. После локомотивът завива на юг, след това на запад, после се връща от началното си положение, губи колелата си и накрая се преобръща на земята.

Стресната от съня си, жената събужда мъжа си, разказва му своя сън и се опитва да разтълкува значението му – движението на локомотива в югоизточна посока тя определя като движение на нашата армия към Цариград, завоя на запад за нея е навлизане в Македония, а преобръщането на локомотива селянката тълкува като загуба на войната.

В същия ден мъжът й отива в кръчмата и там разбира за победата на българската войска при Лозенград.

Зарадван от случилото се, селянинът се прибира вкъщи, за да каже на „глупавата“ си жена, че нейният сън не е верен.

Когато разбира новината, госпожата обаче се хваща за главата и казва: „Ето потвърждение на моя сън! Много такива дела ще извърши нашата армия, но…“

Тя дори била готова да замине за София, за да каже на министрите да бъдат внимателни, защото краят на войната може да бъде катастрофален.

нумерология

Мъжът й обаче категорично й забранява да го прави – където и да отиде, към когото и да се обърне, ще й се изсмеят в очите и ще я прогонят.

Десет месеца след съня на селянката, на 10 юни 1913 г. нашите войски се разотиват по гарнизоните след поражението на страната ни в Междусъюзническата война.

Посланието на съня се оказва вярно.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: