Как да си спомним миналите  животи – дали има знаци, които ни насочват и биха мигли да разкрият какъв е бил животът ни

Дали, ако си спомним минали животи няма да ни бъде по-лесно да живеем настоящия. Дали уроците, които сме научили, няма да са ни полезни и за бъдещите животи?

Защо не помним миналите животи?

Защо не помним миналите животи?

Може би част от причината се крие във факта, че Вселената проявява някакъв вид милост към нас. Нашите крехки умове вероятно не могат едновременно да обработват всичката информация: радост, болка, унижение, триумф, объркване, съмнения, рани, информация и др. Ще бъдем претоварени и небалансирани. Как можем да бъдем щастливи тук и сега, ако постоянно сме обсебени от миналите си животи.
Всички спомени от миналите и настоящият ни живот са дълбоко пазени за наша защита. Често пъти ние се „давим“ в тях на подсъзнателно ниво, за да можем да сравним настоящият си напредък с това, което сме представлявали в миналото. Миналите ни животи оказват влияние и върху настоящия – имате ли ирационални страхове, от които не можете да се отървете, почти внезапна антипатия към човек, с когото току що сте се запознали?
Как да надникнем в това, което се случва след смъртта или в миналите си животи?
Направете си дневник, в който да записвате всички странни и необясними истории, които ви се случват, мисли, случки, събития, сънища. Търсете това, което не можете да си обясните и малко по малко ще започнете да подреждате мозайката.
Направете си списъци с нещата, които обичате и не обичате: хора, места, периоди от живот си, от историята, храни, усещания, спомени, стилове на обличане. Разгледайте ги и вижте кои от тях можете да свържете.
Активирайте спомените с помощта на сънищата си. Преди да си легнете, помолете да видите отблясъци от миналите си животи. Дръжте дневника си наблизо, за да можете да запишете всичко, което си спомните. Може би ще отнеме малко повече време, но резултатът ще си струва.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: