Мануела Горсова прохожда

Мануела Горсова е направила самостоятелно няколко крачки

Новината е  съобщил за медиите баща й Красимир Горсов. Признак, че възстановяването напредва, макар и с неописуемо бавна скорост, били тези няколко движения. По време на рехабилитация Мануела направила без чужда помощ по три пристъпвания с двата крака. Лекарите не искали да се ангажират със срокове, но и според тях момичето има потенциал да развие още от изгубените си умения.

С всеки изминал ден Мануела е видимо по-добре, уверява Горсов. Той и съпругата му се надяват дъщеря им не само да проходи, а и скоро да проговори. Мечтаели си това да се случи за година-две. Мануела вече се храни през устата, което също е част от общия напредък.
Вниманието й обаче не е устойчиво. Тя слуша и очевидно разбира какво й говорят, но бързо губи интерес към всичко, което се случва около нея. За възстановяването й е много нажно да се върне в естествената си среда, да вижда и чува приятели и връстници. Минаха четири години – всеки от тези млади хора си има свой живот и свой път и Мануела остана сама, признават родителите. Не се сърдят на никого – всичко това е разбираемо. На рождения й ден в началото на септември дошло само едно момче от Велико Търново с майка си.
Новата надежда на Горсови е китайски специалист, който рехабилитира Мануела по източни технологии. За всеки сеанс семейството му плаща по 80 лева. С милиона от застраховката, която Дженерали предстои да изплати, на Мануела ще могат да бъдат осигурени още професионални грижи.
http://youtu.be/iQ9yrZArpS8

Мануела Горсова прохожда
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Мануела Горсова прохожда

  1. Искрено се надявам Мануела да се съвземе и да се оправи…
    Никога няма да е такава, каквато е била, но дано! Искрено се надявам да си стане девойка, каквато си трябваше да е!
    Майката само сили и кураж да има…тя дава не втори…, а трети живот на Мануелка.
    Мамо, дръж се, отредено ти е да си силна майка! Вдигни си детето, всичко е в ръцете ти. Тя без теб не Може! Кураж!Кураж!Кураж!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *