Лунен камък – най-загадъчният минерал! Зодии, магически и лечебни свойства

Продължаваме с магическите и лечебните свойства на лунния камък през вековете и едно видео на английски по-долу:

Интересно за лунния камък

В Индия лунният камък се счита са носител на успеха и е бил свещен. Лунният камък се е ценял високо като подарък за любимия човек, тъй като се е считало, че е способен да пробужда нежни страсти и давал на любовниците възможност да узнават бъдещата си съдба. В гръцката митология бисерният лунен камък е бил свързван с легендарните герои. Северният крал на героите дал на света лунния камък, в който били заключени мистичните откровения и способности за виждане в бъдещето.

Маговете винаги са ценили високо тези свойства на лунния камък, но са се отнасяли към него с голямо внимание, тъй като камъкът е бил способен да погуби вълшебниците. А в историческите документи за халдеите, живеещи в Южна Месопотамия в Първо хилядолетие преди новата ера, се споменава, че те особено много са ценили магическите свойства на лунния камък; по време на пълнолуние, когато силата на камъка нараствала, халдейските жреци са го слагали под езика си и произнасяли молитви и пророчества. Свещен и носещ щастие се е считал адуларът от Цейлон.

Интересът към лунния камък не е угаснал и през Средновековието в Европа. Него го наричали камъка на влюбените, девойките го носили в качеството на амулет и вярвали, че той носи щастие в любовта. Също така се е вярвало, че камъкът плаче в нощи и отделените сълзи лекуват висока температура. Въобще на лунния камък са приписвани и други лечебни свойства. Така много хора до ден днешен смятат, че той помага при епилепсия, лекува бъбреци.

Освен това, ако се вярва на старинните предания, лунният камък – това е един от най-добрите природни психотерапевти: той помага да се справим с тъгата, депресиите, сваля усещането за страх, помага да преживеем ситуации, свързани с тежки преживявания и емоционално напрежение. А някои хора и до днес са убедени, че лунният камък помага да се сдържат пристъпите на истерия при жените и охлажда въжделенията на нимфоманките.

За лунния камък съществуват много легенди. Говори се, че например, че на повърхността му се появява бяло петно, растящо по размер по начина, както се увеличава сиянието на Луната при пълнолуние. В същото това време камъкът възвръща магическите си сили. През 1868 г. е бил публикуван романът на Уилки Колинз „Лунният камък”, като олицетворение на тайнствения минерал, влияещ на съдбите на хората и свързан с божествата на Изтока, който до ден днешен вълнува мистично настроените му любители. Самият Колинз имал предвид жълтия елмаз, разновидност на лунния камък – това е друг вид скъпоценен камък: адулар, той е селенит, той има перлена и бисерна жилка. Именно с него са свързани множество легенди, поверия и митове.

Лунните камъни се отнасят към преливащите в цветовете на дъгата скъпоценни камъни. Традиционно това е бял или прозрачен кристал с много красиви сребристо-синкави отенъци и леки златисти блещукания във вътрешността. За негова родина се счита Шри Ланка и Индия. Въпреки това се среща и в Русия, Канада и в няколко други страни. В Русия този минерал се нарича още беломорит, а в европейските страни – адулар, а в Китай – „рибешко око”.

Върнете се в началото на статията ТУК или продължете ТУК: !

https://youtu.be/me739-h1sfg

Лунен камък – най-загадъчният минерал! Зодии, магически и лечебни свойства
3 (60%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лунен камък – най-загадъчният минерал! Зодии, магически и лечебни свойства

  1. Аз съм родена на 23 юни и съм зодия рак откакто лунния камък е с мен се чуствам по съсредоточена.вдъхновена.любувам му се невероятно красив е.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *