Луната крие много загадки, които остават неразгадани досега

Най-близкото небесно тяло до нас, Луната крие мистериозни тайни. Разгадаването им ще стане след дългогодишни изследвания, но дали хората ще бъдат допуснати да ги разберат? Защо Русия и САЩ замразяват своите програми и губят всякакъв интерес към Луната, а сега се изготвят такива за усвояване на Марс, който е много по-далеч? Наистина ли някой не пуска земляните на Луната?

Луната крие много загадки, които остават неразгадани досега

Луната крие много загадки, които остават неразгадани досега

През 1979 година двама американски инженери Лестър Хюз и Вито Сакери откриват в библиотеката на НАСА любопитни снимки от повърхността на Луната. На тях се виждал град с постройки, някакви механизми и нещо подобно на тръбопровод. На снимките личали пирамиди, подобни на египетските и имало летателни апарати, които летели над града или били на стартови площадки. Двамата учени уведомили медиите за това.

Град с постройки, някакви механизми и нещо подобно на тръбопровод се вижда на снимките

Град с постройки, някакви механизми и нещо подобно на тръбопровод се вижда на снимките

Различни са версиите, които отговарят на въпроса кой е строил тези градове и какво всъщност представлява нашата Луна. Една от версиите е, че Луната е секретна база на извънземни, където те добиват полезни изкопаеми. Тайнствените явления, които наблюдаваме на нашия спътник се активират тогава, когато идват космическите кораби да транспортират полезните суровини. По същото време на Земята се наблюдава активизация на явленията НЛО. Подкрепящите тази хипотеза смятат, че на Земята тогава пристигат нови пришълци-изследователи на нашата планета.

нумерология

Според други учени Луната е голяма изследователска база на извънземни, защото те твърдят, че има изкуствен произход. Предполага се, че Луната е по-стара от Земята и от цялата Слънчева система, защото изследването на лунните породи показва това.

Смята се, че възрастта на Земята е 4,5 млрд. години, докато учените определят възрастта на лунните породи на 5,3 млрд. години. Дори праха, покриващ изследваните породи е с по-голяма възраст, около 7,3 млрд. години. Изглежда вероятно Луната да е огромно космическа станция, излязла извън строя и намерила пристанище в около земната орбита.

Други изследователи смятат, че не е изключено да е доведена нарочно до Земята, за да контролира нейните обитатели. За това свидетелства нейната необикновено точна орбита.  Самите координати на Луната спрямо Земята, скоростта, с която се върти и нейната траектория никак не изглеждат да са случайни. Точно поради тези съвпадения възниква и явлението пълно Слънчево затъмнение , когато Луната с не големите си размери покрива Слънцето.

Съществува мнение, че преди 11 хиляди години Земята не е имала спътник. Ако може да се има доверие на символичните рисунки намерени на една стена в Боливия става известно и времето, по което Луната е навлязла в нашата орбита. Според изображенията това е станало преди 11 500 – 13 000 години.

Лунната орита

Лунната орита

Съществува възможност заснетите летателни апарати и механизми да работят в автономен режим, а техните собственици отдавна да са напуснали Луната. В подкрепа на тезата за изкуствения произход на Луната е и нейната малка плътност. Тя е – 3,34 грама на кубически сантиметър, докато тази на Земята е 5,52 г на куб. см. Според някои учени Луната може да е куха, което не е характерно за естествен природен спътник.

През далечната 1969 г екипажът на „Аполо 12“ изхвърля модул на лунната повърхност, който предизвиква лунно земетресение. Шумът можел да се усети на 40 мили от мястото и още три часа се разпространявал по цялата Луна.  Подобен експеримент направили и „Аполо 13“. Екипажът увеличил силата на удара и станал свидетел на продължителни вибрации, които се разпространили в радиус на 40 километра.

Изследвайки получената информация учените стигат до заключението, че ядрото на Луната или е с много малка маса или изобщо няма ядро. Учените установяват, че във вътрешността на спътника има черупка от метал, дебела 70 км. След направен компютърен анализ се доказва, че нейният състав е от берилий, волфрам, желязо, никел и различни други вещества, което означава, че металната черупка може да е образувана по изкуствен начин.

Наистина, колкото и близо да е до Земята, Луната крие своите тайни от нас. Дали някога ще разберем истината за спътника си или няма да бъдем допуснати да го направим?

За събитието с тази странна постройка на Луната е писано и в други сайтове и медии, включително в youtube.com и в sundaynews на руски от април 2017 г. там се дава повече подробна информация, например, че Нийл Армстронг възкликнал, че там има и други космически кораби и че ги наблюдават. Доколко е вярно всичко това не се знае, но едно е сигурно. В бъдещето според пророчествата на Библията, Бог ще пресъздаде отново нашия свят замърсен от човешката дейност и от мерзостите, които са вършени по нея. Тогава всички тайни на Космоса ще ни бъдат открити и ще се знае всичко за Луната и другите планети.

Въпросът е колко българи ще бъдат възкресени в деня на Второто пришествие, за да живеят вечно в новия свят, където няма да има смърт, болести, престъпления и ще се изследват тайните на Космоса и на земята. Основното изискване е вяра в Исус Христос и съобразяване на живота с писаното в Библията, включително и 10-те Божи заповеди. Без вяра не можем да угодим на Бога и да влезем в Неговото царство. Още по тази тема четете – ТУК.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: