През 2008 година Иван  и Гергана Митеви издават книгата-„Минералотерапия с Енциклопедия на лечебните минерали от А-Я”

ISBN 978-954-91954-5-3    Издателска  къща „ОПОНЕНТ”

Книгата е първо издание, в което е събрана изключително много информация за минерали и кристали, както и за техните лечебни свойства. Едно полезно четиво за българите. За създаването на тяхната книга са били необходими години за проучване, събиране на информация, иновации в лечебните методи по литотерапия. Всичко това с една цел – да се помага на хората чрез алтернативната медицина , в случая с минерали и кристали. Този труд е получил международни адмирации и ние би следвало да се гордеем с това, че българи разнасят своите открития и представят България.

За моя най-голяма изненада попаднах на сайт създаден през 2011 година-

http://lecheniesmineraliikristali.com/, чийто автор изцяло е плагиирал информацията от книгата на Иван и Гергана  Митеви.

Ще предоставя на вашето внимание, уважаеми читатели част от „случайните съвпадение” и единомислие в две различни години, 2008 г. и 2011г. обединени в едно…:

Истинският автор за СРЕБРО от страница 205 на книгата:

„Чакри: Всички чакри

Цвят: Сребристобял

Твърдост: от 2,5 до 3

Находища: Австралия, Мексико, Русия, Канада и др. В България самородно сребро е открито във Врачанско, Тетевенско и на други места

Лечение: Среброто също повишава енергиите на скъпоценните камъни обковани в него, като тяхното въздействие се усилва…”

Плагиатора за СРЕБРО:

нумерология

Чакри: Всички чакри

Цвят: Сребристобял

Твърдост: от 2,5 до 3

Находища: в България – около Враца, Тетевен и др; по света – Русия, Канада, Мексико, Австралия и др.

Лечение: Среброто също повишава енергиите на скъпоценните камъни обковани в него, като тяхното въздействие се усилва.

Плагиатора за СРЕБРО:

Чакри: Всички чакри

Цвят: Сребристобял

Твърдост: от 2,5 до 3

Находища: в България – около Враца, Тетевен и др; по света – Русия, Канада, Мексико, Австралия и др.

Лечение: Среброто също повишава енергиите на скъпоценните камъни обковани в него, като тяхното въздействие се усилва.

Авторът за АМАЗОНИТ  страница 135-та от книгата:

Чакри: сърдечна и гърлена

Находища: В България не е открит; Бразилия, САЩ, Русия, Мадагаскар, Югозападна Африка

Цвят: яркозелен до синьозелен

Химически състав: микроклин с примеси от мед, вид калиев фелдшпат

История: Свещен камък за индианците от поречието на р. Амазонка. Най-качественият амазонит се намира в този ра- йон. Находищата му са на изчерпване и цената му на световни- те пазари непрекъснато расте.

Лечебни свойства: Изключително ефективен при терапия на страхови неврози. Освен върху третото око при необходимост, сутрин и вечер задължително се поставя за 15 минути върху слънчевия сплит, през останалото време се държи в ръка.

Други указания: След ползване се измива и се оставя да изсъхне без да се бърше.

Плагиатора за АМАЗОНИТ:

Цвят: яркозелен до синьозелен със стъклен блясък

Твъдост: 6 до 6,5

Химичен състав: микроклин с примеси от мед, вид калиев фелдшпат

Находища: В България няма данни; САЩ, Бразилия, Мадагаскар, Югозападна Африка, Русия

Лечение: Изключително подходящ за терапия на страхови неврози. Освен върху третото око при необходимост, сутрин и вечер задължително се поставя за 15 минути върху слънчевия сплит, през останалото време се държи в ръка.

История: Амазонитът е бил свещен камък за индианците от поречието на р. Амазонка, от където произлиза и името му. Най-качественият Амазонит се намира в този ра­йон.

Упътване: След използване да се измива и да се оставя да изсъхне без да се избърсва.

Автора за АМЕТИСТ страница 136 –та:

Чакра: теменна

Находища: в България – Източните Родопи, в района на Маджарово; Бразилия, Уругвай, Мексико, Мароко, Западна Австралия и др.

Цвят: от светло до тъмновиолетов

Химически състав: силициев двуокис с железни йони в кристалната решетка. Възможни са и примеси от алуминий, калций, магнезий и натрий.

Твърдост: 7

Предания: Старите гърци са носели аметист за предпазване от магии, срещу носталгия и лоши мисли, но най-вече срещу алкохолизъм, поради което виното е било поднасяно в аметистови чаши. През античността е наречен още и „камък на Бакхус“, защото богинята Диана от ревност превръща в аметист нимфата, в която Бакхус се влюбва.

Лечебни свойства: Известно е изключително силното му положително въздействие при различни форми на склероза, на мигрена и напрегнатост. При физически контакт с тялото отпуска нервите и ги стабилизира.

Други указания: Необходимо е периодично да се поста- вя под затоплена течаща вода. За провеждане на терапия се използват както обработени, така и необработени кристали.

Плагиатора за АМЕТИСТ:

Чакра: Теменна (Сахасрара)

Цвят: от светловиолетов до тъмновиолетов

Твърдост: 7

Химичен състав: силициев двуокис с железни йони в кристалната решетка. Възможни са и примеси от алуминий, калций, магнезий и натрий.

Находища: в България – района на Маджарово, Източните Родопи; Бразилия, Мексико, Уругвай,  Мароко, Западна Ав­стралия и др.

История: Старите гърци са носели аметист за предпазване от магии, срещу носталгия и лоши мисли, но най-вече срещу алкохолизъм, поради което виното е било поднасяно в аметистови чаши. През античността е наречен още и “камък на Бакхус”, защото богинята Диана от ревност превръща в аме­тист нимфата в която Бакхус се влюбва.

Лечение: При различни форми на склеро­за,  мигрена и напрегнатост Аметистът има изключително силно въздействие. При физически контакт с тялото отпуска нервната система и я стабилизира.

Мога да ви свеждам още и още страни „съвпадения” между истинският автор и неизвестният изкопирал почти цялата книга от Иван и Гергана Митеви. Що за толерантно отношение  е това?! Да създадеш нещо на чужд гръб, да откраднеш многогодишен труд на двама човека, пионери в минералолечението! Да се биеш в гърдите , колко си велик използвайки чужда слава. Това ли е хуманното у нас, лечителите, последователите на алтернативната медицина? Да се крадем и плагиираме един на друг…Как да ни повярват хората, които се нуждаят от помощ, когато ние не се уважаваме взаимно?

Вместо да сътворим нещо свое, дори да потърсим съвет от други , като нас , да споделим нашите виждания и да почерпим опит от по напредналите, по знаещите, в това няма нищо недостойно. Нито аз, нито г-н Митев бихме отказали съдействие на нови хора, които искат да популяризират лечебните свойства на минерали и кристали . Необходими са последователи, а не да раждаме в себе си библейският образ на Каин, да издигаме на пиедестал егото и завистта, кому е потребно това? В случай, че иде реч за конкуренция, то нека бъде лоялна – силният е онзи, който знае и може повече. Ала мисля, че за здравето човешко би следвало да няма конкуренция, а хуманност.

Нямам против да се публикуват материалите на Иван и Гергана Митеви или на когото и да е било, ала да не се посочва източника, извинете ме това граничи с меко казано с посегателство към труда на ближният. Какво по добро от това да спазим Вселенските закони, онзи за прошката и за осъзнаването на допуснатата грешка.

Считам, че собствениците на http://lecheniesmineraliikristali.com ще проявят разбиране, къде са сгрешили, ще се извинят публично и ще поставят в своята секция „Минерали и кристали А-Я”, „ източник : Гергана и Иван Митеви-ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ЛЕЧЕБНИТЕ МИНЕРАЛИ”.

„Устните на Мъдростта са затворени, освен за ушите на Разбирането!” – Хермес Трисмегист

Красимир Куртев – Алеф

Международен експерт Фънг Шуй –Минерали и кристали,

езотеричен изследовател и окултен наблюдател.

Член на Международната Академия

по Българознание, Иновации и Култура- МАБИК.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: