12-те митологични животни, според Източната космологична теория, представляват 12-те космически влияния, действащи в годината на раждане на човека и управляващи формирането на  характера му, както и в значителна степен, определящи неговата Съдба

От гледна точка на Китайската философия събитията, които се случват  са предопределени от взаимоотношенията между хората.

Умението да се изградят необходимите връзки с околните, гарантира успеха, финансовото благополучие, кариерата и хармонията в семейството.

Най-често това е много по-важно от характера и обичайното поведение на човека.

Вижте какви сте според Китайския зодиак!

Съществува една древна легенда за възникването на Китайския календар, която датира от 2637 г. пр. Христа.

В нея се говори, че Буда преди да напусне Земята, извикал при себе си всички животни.

Обаче да се простят с него дошли само 12 животни.

На раздяла, Буда подарил на всяко от тях правото да управлява за една година.

Годините били разпределени по реда, в който животните се явили пред Буда: Плъх, Бик, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Овца, Маймуна, Петел, Куче, Глиган.

Тези 12 митологични животни олицетворяват космическите влияния, проявяващи се в годината на раждане на хората и влияещи върху целия им бъдещ живот.

Това е система, при която ходът на времето е разделен на 60-годишни цикли, в които се редуват 12 животни и 5 елемента (метал, вода, дърво, огън и земя).

нумерология

За разлика от Западния хороскоп, където на всеки от 12-те знака съответства по един месец, при Източния хороскоп на всеки знак-животно е отредена цяла година.

Сметките се водят по Лунния календар, като за началото на година е определено второто пълнолуние след Зимното слънцестоене (след 22 декември).

Половината от животните в Китайския календар (Плъх, Тигър, Дракон, Кон, Маймуна и Куче) са активни, отнасящи се към светлото или мъжкото начало (ян), а съответстващите им години завършват на четно число.

Другите шест животни (Бик, Заек, Змия, Овца, Петел и Глиган) са пасивни, съответно свързани с тъмното, женско начало (ин), а годините завършват на нечетно число.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: