Учени се надяват, че са открили мегаполиса на легендарната Атлантида

Според някои изследвания, включително и от спътникови снимки, учените предполагат, че изгубеният град на Атлантида е погребан близо до Испания

Учените са убедени, че легендарната Атлантида е потънал на север от Кадиз в Атлантическия океан. Те са използвали сателитни снимки на предполагаемия град за намиране на мястото. Екипът, след това го е проучил с комбинация от дълбоководни радари, цифрови карти и подводна технология.

Тя остава тайнствена мистерия в продължение на хиляди години, но сега ръководен от САЩ изследователски екип вярва, че е намерил легендарния изгубен главен град на цивилизацията Атлантида. Учените твърдят, че са установили точното местоположение на метрополитена под калните площи до бреговете в Южна Испания.

Разкопките в търсене на мегаполиса на Атлантида са близо до град Кардиз в Испания.

Разкопките в търсене на мегаполиса на Атлантида са близо до град Кардиз в Испания.

Екипът от археолози и геолози е убеден, че Атлантида, е била разрушена от цунами, и е потопена на север от Кадиз.

Навярно си задавате въпроса „тя е съществуващ реален в миналото град ли е от древния свят или е измислена фантазия”? Историята на легендарната Атлантида е завладявала човечеството от векове. Учените твърдят, че са определили точното й местоположение – под калните площи в южна Испания, пише в публикация от март 2011 г. в dailymail.co.uk.

Атлантида е описана за пръв път от гръцкия философ Платон преди повече от 2000 години. Докато мнозина вярват, че историята е мит, създадена от Платон, за да илюстрира теориите си за политиката, други настояват, че тя се основава на истинско историческо бедствие.

Според трудовете на Платон, написани около 360 г. пр. Хр., Атлантида е била голяма морска държава със своя култура (като отделна цивилизация), разположена в Атлантическия океан.

Тя е била по-голяма от площта на древна Либия и Мала Азия (съвременна Турция) и е била на „пътя към останалите острови, а от тях е можело да се премине към целия противоположен континент“.

В записките на Платон са включени подробни описания на острова – с планини на север и по протежение на брега и равнина на юг.

Неговите царе са произлезли от Посейдон – богът на морето – но божествената им линия се е разпаднала, докато се смесвали със смъртните.

До около 9600 г. пр. Хр., островът е завладял голяма част от Западна Европа и Африка и е поробил враговете си. В това вече се вижда несъответствие с летоброенето от Библията и освен това липсват други източници за тази цивилизация и точно по това време. Според библейския доклад от сътворението на света до раждането на Исус има около 4000 години.

Проучване на мястото с подводна техника.

Проучване на мястото с подводна техника.

Тази дата би направила града почти толкова стар, колкото края на последната ледникова епоха според атеистичната теория с нейните епохи, и датира от най-ранните записани градове държави, намиращи се в сегашния Ирак, затова информацията от Платон, изглежда да е малко вероятна, което се споделя и от научния свят и от атеистите. Ако е съществувал някога, то неговото време трябва да е в рамките на истинската библейско летоброене.

След неуспешен опит на жителите на Атлантида да нахлуят в Атина, целият им остров е потънал в морето „за един ден и нощ на нещастието“. Вероятно от земетресение и последвало го цунами. Затова някои учени са на мнение, че Атлантида всъщност е остров Санторини, който е бил постигнат от такова бедствие.

През вековете учените са се опитвали да намерят истинската Атлантида – вярвайки, че сведенията за нея се основават на съществувала някога истинска древна суперсила.

Една от най-достоверните теории е, че Платон описва минойската цивилизация на Крит и съседния остров Санторини, опустошен от масовото вулканично изригване около 1600 г. пр. Хр.

Някои смятат, че митът за Атлантида е бил вдъхновен от наводненията от Черно море от около 5000 г. пр. Хр. – събитие, което може би е предизвикало и историите за наводненията в Червено море, които се появяват в Стария Завет по времето на излизането на евреите от Египет водени от Бог чрез пророк Мойсей.

Професор Ричард Фройнд от университета в Хартфорд, Кънектикът, който ръководи международния екип, обяснява, че това е силата на цунамитата.

Толкова е трудно да разберем, че може да унищожи всички постройки до 60 мили във вътрешността на страната, и това е случилото се, за което говорим.

Екипът използва сателитна снимка на подозирания град, за да открие мястото, след което го проучил с комбинация от дълбоководни радари, цифрови карти и подводни технологии.

Погребани в огромните мочурища на парка „Дона Ана“, те открили странна поредица от „паметници“, построени в образа на Атлантида от бежанците, избягали от разрушителното цунами.

„Жителите на Атлантида, които не са загинали, са построили нови градове във вътрешността”, заяви Фройд.

Констатациите на екипа са били разкрити през март 2011 г. в нов специален канал на National Geographic Channel „Намиране на Атлантида“.

Тази карта на Атлантида е ориентирана с юг на върха и е била съставена от учения Атанасий Кирчер от 17-ти век, който определя митичния континент в средата на Атлантическия океан, преди да бъде изгубен в морето.

Тази карта на Атлантида е ориентирана с юг на върха и е била съставена от учения Атанасий Кирчер от 17-ти век, който определя митичния континент в средата на Атлантическия океан, преди да бъде изгубен в морето.

Фройнд казва, че „намирането“ на мемориалните градове го прави уверен, че мегаполисът на Атлантида е погребан в калните места северно от испанския град Кадис.

Той казва, че са намерили нещо, което никой друг не е виждал досега, което му дава уверение, особено за археологията, което има много по-голямо значение.

Гръцкият философ Платон пише за Атлантида преди около 2,600 години, описвайки го като „остров, разположен пред протоците, наречени“ Стълбовете на Херкулес „.

Тези стълбове са известни като Гибралтарските проливи в отминалите времена. Използвайки подробното описание на Платон за Атлантида като карта, търсенията са фокусирани върху Средиземноморието и Атлантическия океан като най-добрите възможни места за града и за цивилизацията.

Картина на съвременен художник отнасяща се за изчезналите цивилизации Лемурия и Атлантида.

Картина на съвременен художник отнасяща се за изчезналите цивилизации Лемурия и Атлантида.

Фройд казва, че цунамитата в региона са документирани от векове като едно от най-големите бедствия, особено през ноември 1755 г., помитайки Лисабон с приливна вълна колкото 10-етажна сграда.

Дебатът дали наистина е съществувала Атлантида е продължил хиляди години. Записките на Платон от около 360 г. пр. Хр., са единствените известни исторически източници на информация за емблематичния град.

Платон е казал, че островът наречен Атлантида „само за ден и нощ е изчезнал в дълбините на морето“.

Експертите планират по-нататъшни разкопки на мястото, където вярват, че Атлантида е и в загадъчните „градове“ в Централна Испания на 150 мили, за да изучат по-добре геоложките образувания и съвременните артефакти.

Съществуват и други предположения и теории на учените за Атлантида, и един ден вероятно ще се узнае истината.

Учени се надяват, че са открили мегаполиса на легендарната Атлантида
5 (100%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *