Ако сте любители на екстремните преживявания, то за вас е предложението да посетите Айсхотела – Леденият хотел в Швеция. Той е построен в селището Юкасярви, на 17 км от град Кируна. Той е изграден през 1990г. и оттогава работа от декември до април. В близост до него е изградено най-голямото ледено селище от иглу

 

Иглу

Леденото селище се изгражда всеки ноември от 1990г. За него се ползват около 4000т. плътно пресован лед и сняг. През пролетта ледените къщички се стопяват в река Торне, край която е построен. В комплексът има изградени дори младоженски апартамент. Има кино, огромен бар, в който се сервират питиетата в чаши от лед. Интериорът се изгражда като ледени галерии, а огромната приемна зала се осветява от полюлеи, които също са направени от лед и се осветяват от оптични влакна.

Мебелировката представлява цяло произведение на изкуството. Тук скулптурите и обзавеждането се прави от инженери и ледорезбари. Мебелите са застлани с кожи от северен елен, което осигурява една изключителна топлина.

Туристите могат да си изберат различни атракции, за да си направят престоят в Ледения хотел незабравим. След сутрешната сауна, може да си организирате сафари със снегомобил – шейна, теглена от северен елен. Може да се повозите на шейна с кучешки впряг, да ловите риба в леда, да се наслаждавате на Северното сияние или да посетите селищата на саамитите, както се наричат местните жители, които отглеждат стада северни елени.

Ако пък студа ви е дошъл в повече, можете да се отправите към дървените хижи, които предлагат централно отопление и са идеален вариант за почивка в северните ширини.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: